DEVENTER – Het lijkt er op dat er voorlopig geen spoorverdubbeling komt tussen Zwolle en Deventer. Vandaag werd bekend welke treinverbindingen in aanmerking komen voor financiering vanuit het Rijk. Zwolle-Deventer staat niet op die lijst, het traject Enschede-Zwolle wél.

Twee maanden geleden nam de Tweede Kamer een motie aan waardoor geld beschikbaar komt voor het verbeteren van treinverbindingen. Daarin werd de ‘IJssellijn’ tussen Zwolle en Arnhem ook genoemd.

Nieuw provinciebestuur

Het ziet er nu naar uit dat het Overijsselse deel van die verbinding wordt overgeslagen. En dat is een flinke tegenvaller, vindt Robert Jansen, fractievoorzitter van GroenLinks Overijssel: “Het spoor tussen Deventer en Olst is een belangrijke flessenhals. Laten we hopen dat er volgend jaar een provinciebestuur zit dat hier wel in wil investeren.” 

De discussie over een betere spoorverbinding tussen Zwolle en Deventer wordt al jaren gevoerd. Naast GroenLinks pleit ook de PvdA voor spoorverdubbeling. 

Het Rijk is wél bereid geld te reserveren om de knelpunten bij de perrons Heino en Raalte aan te pakken, op het traject tussen Enschede en Zwolle. Hoe deze knelpunten precies worden aangepakt, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het Rijk 50% van de kosten betaalt. 

Vorig artikelVuurwerkresten wegbrengen in je eigen wijk
Volgend artikelDrtv Radio top 200 lijst is bekend