DEVENTER – Vuurwerk is mooi en spannend en het hoort voor veel mensen bij oud en nieuw. Maar de rommel die er van komt geeft de buurt, soms maanden later nog, een verwaarloosde indruk. Bovendien ligt er vaak nog gevaarlijk – niet ontploft – vuurwerk tussen de rommel.

Op dinsdag 1 januari 2019 kan iedereen zijn vuurwerkresten meteen naar een aantal containers brengen die op verschillende locaties in de stad te vinden zijn.

Vanaf 2 januari wordt het vuurwerkafval ook – gratis – aan huis opgehaald, na een telefoontje naar Cambio.

Veiligheid staat voorop bij deze schoonmaakactie. Als de troep is opgeruimd kunnen kinderen en jongeren geen blindgangers meer afsteken. Met een simpele veegactie als deze redden we in Deventer al gauw een handvol vingers en een paar ogen. Bovendien begint het nieuwe jaar zo met schone straten.

Containers

In 2014 is de Deventer Schoon Familie begonnen met het plaatsen van grote containers op verschillende locaties in de gemeente Deventer. Voorwaarde is dat bewoners zelf op 1 januari de containers bemensen, natuurlijk met hulp van medewerkers van Cambio en de DSF.

Het blijkt een prima methode, want bewoners en vrijwilligers weten inmiddels goed de weg te vinden naar de verschillende containers.

Op dinsdag 1 januari 2019 staan er op tien locaties inleverpunten waar bewoners hun vuurwerkresten kunnen afleveren. Dat kan van 12.00 tot 15.00 uur. Op een groot aantal plekken staan containers, op andere plekken wordt het vuurwerk ingezameld en door Cambio-medewerkers naar een container in de buurt gebracht. Op die plekken staat natuurlijk wel een kraam van de DSF. Op de locaties zijn ook opruimmiddelen te leen, zodat bewoners samen op een makkelijke manier hun eigen straat of buurt kunnen schoonmaken. Leden van de DSF krijgen natuurlijk twee cambi’s.

Bovendien is het gezellig, met koffie, thee en warme (door Cambio-Keuken huisgemaakte) soep.

Meteen een mooie gelegenheid om uw buurtbewoners een gelukkig nieuwjaar te wensen!


Locaties

De containers worden vooral  bemenst door actieve leden van de Deventer Schoon Familie, geholpen door een aantal Cambiomedewerkers.

De inzamelpunten zijn dit keer te vinden op de volgende locaties:

  • Colmschate – Parkeerplaats Ichtuskerk
  • Driebergenbuurt – Vitringastraat
  • Keizerslanden  – Achteringang Cambio Karel de Grotelaan (Meiboomstraat)
  • Knutteldorp – Wijk 16
  • Rivierenwijk – Huis van de Wijk
  • Rivierenwijk – Hunzestraat
  • Rode Dorp – Werklustplein
  • Voorstad – Molenbelttuin
  • Worp – ’t Hovenhuus
  • Zandweerd Noord – Speeltuin De Tulp

Koeriertjes

Natuurlijk rijdt Cambio ook ‘gewoon’ koeriertjes’ (vuurwerkresten die bij elkaar zijn geveegd en verzameld in een of meer zakken). Dat doen de medewerkers vanaf woensdag 2 januari. Bewoners kunnen al wel op dinsdag 1 januari van 12.00 tot 15.00 bellen naar Boy Blindganger (0570 62 22 10) en een koeriertje aanmelden. Vanaf woensdag 2 januari worden die opgehaald. In die hele week kan er nog gebeld worden om een vuurwerkkoeriertje aan te melden.

Voordeel is dat het afval niet in de eigen afvalcontainer hoeft en bewoners dus niet voor het verwerken en afvoeren hoeven te betalen.

Vegen in de binnenstad

Op 1 januari om 09.30 uur begint op de Brink een ploeg medewerkers van Cambio/Circulus-Berkel aan het schoonvegen van de pleinen en straten. Met een veegmachine, (blad)blazers en bezems wordt ook daar het vuurwerkafval zo snel mogelijk opgeruimd en afgevoerd.

Samen werken aan een schone straat!

Vuurwerkresten? Bel Boy: 0570 62 22 10

Vorig artikelWeerbericht donderdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelVoorlopig geen dubbel spoor tussen Deventer en Zwolle