DEVENTER – BoekStart in Deventer is al 10 jaar een succes. Om voorlezen te stimuleren ontvangen ouders van baby’s op het consultatiebureau een uitnodiging voor een bezoek aan de Bibliotheek Deventer. Daar kunnen ze hun kindje gratis lid maken en een BoekStart-koffertje met 2 leuke voorleesboekjes meenemen. Inmiddels is dat ruim 3000 keer gedaan.

De bibliotheek viert 10 jaar voorleesplezier voor baby’s met een Gouden Wikkelactie. Wie vanaf 23 januari een BoekStart-koffertje ophaalt maakt kans tussen de boekjes een Gouden Wikkel te vinden en een verrassingspakket te winnen. 

23 januari is niet toevallig gekozen, dan beginnen de Nationale Voorleesdagen. Tot en met 2 februari is er volop aandacht voor voorlezen en de positieve invloed ervan. Het stimuleert de taalontwikkeling van een kind, maar is vooral ook leuk om samen te doen. Een passend boek is niet onbelangrijk. Een boek uit de Prentenboeken Top 10 van de Nationale Voorleesdagen is een aanrader. Natuurlijk heeft de bibliotheek ook een uitgebreid aanbod. 

Voorlezen kan al vanaf 6 maanden. Om kersverse ouders van voorleestips en trucs te voorzien organiseert de bibliotheek in veel van haar vestigingen de zogenaamde BoekStart inloopochtenden. Getrainde en enthousiaste vrijwilligers lezen en zingen met de jongste kinderen. Vanaf 23 januari start er een nieuwe wekelijkse inloopochtend in de Bibliotheek Centrum. Ook de Bibliotheek Bathmen begint met inloopochtenden, voorlopig nog maandelijks. De eerste staat gepland op 1 februari. Alle BoekStart inloopochtenden beginnen om 10.00 uur. Op de website www.bibliotheekdeventer.nl staan de data en locaties.

Deze ochtend draait alles om het prentenboek van het jaar Een huis voor Harry, geschreven door Leo Timmers. Daarin verdwaalt poes Harry. Omdat hij zijn huis niet terug kan vinden moet hij op zoek naar een nieuwe plek. Niets blijkt zo fijn als thuis.  Tijdens de inloopochtend wordt er gezongen en gelezen en helpen de kinderen Harry zijn huis te vinden. 

Vorig artikelGeld voor extra kunstgrasveld sportpark Zandweerd
Volgend artikelOpleidingsevent van het Deventer Ziekenhuis zeer druk bezocht