De beste wensen en doelen voor 2019

Het is 1 januari geweest en het regent beste wensen en gelukkig nieuwjaar. En iedereen heeft wel een of meerdere goede voornemens.
Wat me vooral opvalt is de vraag “Wat zijn je doelen voor het komende jaar? Ik kan er genoeg bedenken, het is ook wel iets dat me enthousiast kan maken om mee aan de slag te gaan. Maar niet zonder een goed plan en het moet haalbaar zijn. Want ik word blijer van kleine succesjes.

2019 biedt nieuwe kansen en uitdagingen, waarom niet je beste beentje voorzetten, wees lief en dankbaar voor wat je hebt. Om me heen hoor ik al fanatieke verhalen, we zijn van alles van plan. Een vriendin van me die het erg druk heeft op haar werk en dus geen tijd heeft voor de sportschool koopt alle sportattibruten in het schap, waaronder een kettlerbell van 8 kg. Ik heb het donkerbruine vermoeden dat die spullen weer op marktplaats belanden over een aantal weken want.. ze heeft er geen tijd voor.
Over een paar weken is het weer Blue Monday. Dat schijnt dan de dag te zijn dat de doelen niet behaald zijn of uitgesteld.
Maar dan kun je toch nog gewoon weer een poging wagen? Het jaar 2019 is tenslotte nog lang niet voorbij.

Maar voor sommigen moet echt het roer om, omdat de huidige levensstijl de gezondheid in gevaar brengt. Stel je doelen gaandeweg dan bij, dan gaat het maar niet hard, maar het gaat wel! Een blokje om is toch ook bewegen?

De verontrustende berichten over het milieu zetten me wel aan het denken. Zodra we een opmaakpop uitpakken als kerstcadeau komen we erachter dat er echt teveel plastictroep is. Dat wordt dan wel een uitdaging dit uit mijn huis te bannen. Ik heb weer voer voor een volgende column, een mooie uitdaging om mee aan de slag te gaan.

Vorig artikelVerkeersborden scheppen verwarring op autovrije Grote kerkhof
Volgend artikelIngezonden brief: John van Berkum