Afgelopen vrijdagavond had Thomas Verheijdt de smoor flink in; niet in de basis staan, daar had hij niet op gerekend. Het toelichtende babbeltje met Stegeman werd over het weekend getild, maar Thomas denkt dat het om zijn rendement ging. Etemadi schiet Thomas voor aanvang aan met de vraag of ie speelt, opgelucht reageerde de doelman van Almere na het ontkennende antwoord. Al snel mocht Thomas warm gaan lopen toen zijn team onfortuinlijk op achterstand kwam, maar na de gelijkmaker van ‘zijn’ stand-in, mocht Thomas weer op de bank plaatsnemen. Ergernis in zijn lijf, dubbel gevoel ook; zijn club scoort, maar via zijn vervanger én weer terug op de bank. Dan een kleine 20 minuten voor het einde, Alfred Knippenberg wenkt naar Thomas die snel aanzet in zijn warming-up en zich klaar maakt. Als de bal er dan uit is blaast Thomas een paar keer flink en loopt, karakteristiek trots, het veld in. Hij kijkt om zich heen en heeft nog net even tijd om zijn kraagje goed te doen. Collega Van Moorsel onderschept dan een inworp op het middenveld. Thomas kruist direct achter Navratil langs die in de diepte wordt weggestuurd door Jeff Stans. Met grote passen stoomt de bonkige spits op naar het centrum terwijl Jaroslav richting de achterlijn snelt. Thomas snijdt slim voor zijn tegenstander langs en kiest instinctief positie voor de goal, een loopactie die op de training al duizenden keren is geoefend. De voorzet komt als verwacht en Thomas tikt met links binnen. Direct zoekt hij contact met zijn publiek achter de goal, handen achter zijn oren. Maar naast blijdschap is er opluchting en de ultieme ontlading. De sprong en zwaai met gebalde vuist is veelzeggend, zijn zevende treffer van dit voetbaljaar ligt er in, de droogte is doorbroken. Na de wedstrijd speek ik de getergde spits die uitleg wil van zijn trainer en opgelucht is na zeven duels zonder goal. Een spits leeft op treffers en hij is weer ‘gevoed’. Ik geniet van de echte sportman, karaktervol en stiekem een beetje onzeker. Trots ook, helder uit zijn ogen kijkend, vastberaden te slagen in dit team.

Vorig artikelTrekkerskieken.nl organiseert sinds 1993 reizen.
Volgend artikelKinderen basisschool de Windroos voeren actie