DEVENTER – Op 26 januari 2019 vindt de boekpresentatie Balkan Blues plaats in de Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18. De boekpresentatie wordt georganiseerd door Stichting Elma in samenwerking met de Bibliotheek Deventer.

In ‘Balkan blues’ vertelt Samir Maglajlic het verhaal van vier mensen die geraakt zijn door het oorlogsgeweld in Bosnië. Amela Hadjimejlic, Mirsad Catic, Nick Teunissen en Samir Maglajlic zijn door onzichtbare draden met elkaar verbonden. Het zijn waargebeurde verhalen. De Bosnische hoofdstad Sarajevo verbindt de hoofdpersonen.

De belegering van de Bosnische hoofdstad zou bijna vier jaar duren met ruim 12.000 burgerslachtoffers als gevolg. De strijd om de stad maakte onderdeel uit van de Bosnische oorlog tussen de verschillende bevolkingsgroepen van het land.

Balkan Blues heeft meer connecties met Deventer dan alleen de schrijver. De illustraties zijn van Deventernaar Charles Michels. Pieter Ellens van het Deventer bedrijf Allison & Corps 9 verzorgde de uitgave.

Het boek “Balkan Blues” van Samir Maglajlic is te koop tijdens de boekpresentatie. Het boek kost €10,00. (contant betalen) Samir signeert en de opbrengst is voor de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis.

Het programma is als volgt: Vanaf 14.30 staat er koffie en thee klaar en om 15.00 begint het programma.

De toegang is vrij.

Vorig artikelGroepsfoto centraal bij Holocaustherdenking in Etty Hillesum Centrum
Volgend artikelTCR Tours vervoert gasten naar huishoudbeurs