DIEPENVEEN – In Diepenveen werd op 20 januari de DSC Midwinterloop en de Kidsrun gehouden. De Midwinterloop vindt elk jaar plaats op de 3e zondag van januari en werd dit jaar voor de 42e keer georganiseerd door de Diepenveense Sportclub. Voorafgaand aan de Midwinterloop vond op het DSC Sportcomplex aan de Schuurmansweg de Kidsrun plaatst voor kinderen van de basisschool.

Voordat werd begonnen met de Kidsrun, verzorgde Run2BFit een gezamenlijke warming-up. Op deze koude, maar mooie zonnige zondagochtend stonden 85 enthousiaste kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar vol spanning op het veld klaar om mee te doen en hun spieren op te warmen. Goed warm gelopen gingen daarna de jongste deelnemertjes uit groep 1 en 2 als eerste van start. Zij liepen heel stoer een afstand van 300 meter, een rondje om het voetbalveld, al dan niet vergezeld door ouders en begeleiders. Daarna waren de oudere kinderen aan de beurt. Fanatiek stond iedereen aan de start om afhankelijk van leeftijd 600 of 1200 meter te lopen, natuurlijk aangemoedigd door de vele supporters. Iedereen deed zijn of haar uiterste best om zo snel mogelijk de afstand te volbrengen. Er werd gestreden tot aan de finish, waar sommige deelnemers net op de eindstreep in een sprint werden verslagen. De nummers 1, 2 en 3 van elke categorie werden onthaald met een roos, beschikbaar gesteld door bloemist Flierman. Alle kinderen leverden een prachtige sportieve prestatie, waarvoor ze werden beloond met een flesje drinken en een medaille.

Daarna was het de beurt aan de deelnemers van de Midwinterloop. De Diepenveense Sportclub kon op haar sportcomplex zo’n 250 lopers verwelkomen voor deelname. Om 13.00 uur stonden geoefende en minder geoefende lopers aan de start voor een run over 4,5 km, 7 km, 10 km en 15 km.  Onder hen hardlopers van het AZC te Schalkhaar, die onder leiding van vrijwilligers een loopgroep vormen. Het startsein werd gegeven door Heintje Egberts. Zij nam na jarenlang actief te zijn geweest bij de Midwinterloop, waarvan de laatste 10 jaar als voorzitster, afscheid. Na het rinkelen van de bel gingen de lopers van start. Waar voor de één het doel is een mooie tijd neer te zetten is voor een ander het behalen van de finish een prachtige uitdaging. Opvallend was de winnares bij de dames 4,5 km. Meike Stavenga 7 jaar liep alle andere deelneemster voorbij en behaalde de 1e plaats, nadat ze eerder die ochtend ook al had gewonnen bij de 600 meter Kidsrun. Veel waardering was er ook voor de laatste loopster die binnen kwam, zij wist ondanks haar spierreuma op pure wilskracht de eindstreep te bereiken. De weersomstandigheden hadden niet beter gekund, het was koud maar droog en zonnig. De intredende vorst zorgde voor een winterse sfeer, maar leverde voor het parcours geen problemen op. De route, die door de prachtige bossen van landgoed de Hoek en het Kolkbos te Diepenveen loopt,  lag er goed bij en mede daardoor konden de lopers genieten van hun deelname en een scherpe tijd neerzetten.

De Midwinterloopcommissie heeft samen met zo’n 40 vrijwilligers weer alles in het werk gesteld om e.e.a. goed te laten verlopen en de Diepenveense Sportclub kan dan ook terug kijken op weer een geslaagd hardloopevenement.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelABC banden Deventer op de toekomst voorbereid