DEVENTER  –  Op verschillende plekken in en om Deventer wordt van 20 tot en met  27 januari weer de plaatselijke editie gehouden van de landelijke Week van Gebed. De Week van Gebed wil de eenheid onder christenen bevorderen en wordt al vele jaren wereldwijd georganiseerd.

Op vijf avonden in deze week houden kerken in Deventer gebedsbijeenkomsten. Deze beginnen steeds om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is er inloop. Landelijk thema is Recht voor ogen, maar in Deventer krijgt ook elke avond zijn eigen, plaatselijk accent. Maandag is de gebedsavond  bij het Leger des Heils, dinsdag bij de Broederenkerk en woensdag bij de Koningskerk.  Donderdag start bij het missionair stadsteam in het Leger des Heilsgebouw. Van  daaruit worden bezoeken gebracht aan het Meester Geertshuis en De Ontmoeting. Vrijdag wordt afgesloten bij  Abdij Nieuw Sion.

Naast de avondbijeenkomsten is er dit jaar ook een kindergebedsmiddag op woensdag 23 januari in de crypte van de Lebuinuskerk, een nieuw onderdeel van de gebedsweek. Op 20 en 27 januari zijn er oecumenische diensten die start en einde van de week markeren.

Overzicht locaties | Avonden                                                                                                                                                Maandag 21 januari – Leger des Heils, Rijkmanstraat – 19.30 uur (inloop vanaf 19.00)
Dinsdag 22 Januari – R.K. Lebuinusparochie, Broederenstraat – 19.30 uur (inloop vanaf 19.00)
Woensdag 23 januari – Koningskerk, Mariënburghstraat – 19.30 uur (inloop vanaf 19.00)     
Donderdag 24 januari – Missionair stadsteam, gebouw Leger des Heils – 19.30 uur (inloop vanaf 19.00)
Vrijdag 25 januari – Abdij Nieuw Sion, Vulikerweg Diepenveen – 19.30 uur (inloop vanaf 19.00)

En verder
Zondag 20 januari – Oecumenische dienst Titus Brandsmahuis, Colmschate – 10.00 uur.
Woensdag 23 januari – Kindergebed crypte Lebuinuskerk, Grote Kerkhof – 15.00 uur
Zondag 27 januari – Oecumenische dienst in Lebuinuskerk – 10.00 uur.

Vorig artikelToe aan een nieuwe hardloopuitdaging?
Volgend artikelNa 40 jaar verdwijnt elektra huisje St. Jozefziekenhuis