DIEPENVEEN – Er wordt vannacht strenge vorst voorspeld. -10 graden, zegt het KNMI. Goed nieuws, want dan groeit het ijs met 2 cm per nacht! Precies de centimeters die de ijsbaan in Diepenveen nodig heeft om donderdagmiddag open te gaan. Maar op dit moment ligt er nog 7 cm sneeuw in de weg. Deze dikke deken houdt de ijsgroei tegen. Daarom wordt er met zoveel mogelijk vrijwilligers geveegd om de ijsbaan sneeuwvrij te maken. Wie kan helpen, is meer dan welkom!

Woensdagmiddag vanaf 15.00 uur zijn de vrijwilligers van ijsvereniging de Molenkolk begonnen met de voorbereidingen. De materialen worden klaargezet. De containers voor de kaartverkoop en de koek & zopie zijn met een grote kraan naast de ijsbaan geplaatst.

Vrijwilligers gezocht. Wie helpt de ijsbaan sneeuwvrij maken? 
Alleen de sneeuw kan nog roet in het eten gooien. De sneeuwlaag werkt als een isolerende deken. Pascal Berends: “Met 7 cm sneeuw op het ijs groeit het ijs nauwelijks aan. Het ijs is nu 6,5 cm dik. We hebben 8 cm nodig om te zorgen dat het ijs een volle ijsbaan kan dragen. We hopen dat er genoeg mensen vanmiddag en vanavond komen helpen met vegen. Alleen als vannacht de ijsbaan sneeuwvrij is, is er een goeie kans dat de ijsbaan morgenmiddag open gaat.” (Bron: Dorpsplein Diepenveen)

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Warm gevoel
Volgend artikelVanmiddag vanaf 14.00 uur schaatsen op IJsbaan Diepenveen