DIEPENVEEN – Woensdagavond is er met man en macht gewerkt door de Diepenveense IJsvereniging en een heel aantal vrijwilligers om de ijsbaan sneeuwvrij te krijgen. Tot in de late uurtjes werd er geveegd. Maar het is gelukt. Daardoor kon de IJsvereniging gisteravond laat nog besluiten dat vandaag, donderdagmiddag 24 januari, de ijsbaan om 14.00 uur open gaat voor het publiek.

Nadat in het weekend enkele kinderen onder toeziend oog van hun ouders het ijs bewerkten met stenen en stokken, viel er dinsdagavond 22 januari ook nog eens 7 centimeter sneeuw op het ijs. De sneeuw moest verwijderd worden om het ijs aan te laten groeien tot de vereiste dikte van 8 cm. Met eigen professionele sneeuwruimmachines en een heel aantal traditionele sneeuwschuivers werd de sneeuw verwijderd, om te zorgen dat de ijsvloer aan kan groeien.

Zonder vrijwilligers was het niet gelukt
IJsvereniging de Molenkolk had gisteren overdag een oproep gedaan aan vrijwilligers om te komen helpen. Tal van mensen en zelfs een aantal jongeren en kinderen gaven daar gehoor aan. Rond 20.30 uur werd er met zo’n 20 man geveegd. Pascal Berends: “Wij zijn alle vrijwilligers ontzettend dankbaar. Zonder hen was dit niet gelukt! (Bron: dorpsplein Diepenveen)

Vorig artikelNog één nacht strenge vorst en de ijsbaan kan open in Diepenveen
Volgend artikelRookvrij Deventer ziekenhuis per 01 februari