DEVENTER – Met de introductie van de Daytona speelt Rivel in op het relatief nieuwe segment van speed pedelecs, die ondersteunen tot 45 km/u. Om te bewijzen hoe goed een speed pedelec vaart kan maken in het verkeer, hebben ze tussen Deventer en Apeldoorn de proef op de som genomen.

Inspelen op veranderingen in de samenleving en vernieuwen van je assortiment, dat heeft Rivel de afgelopen vier jaar al vaker laten zien. “De speed pedelec is zo’n een toekomstmaker. Immers bewegen, het dichtslibbende wegennet, fileleed en andere varianten spelen een belangrijke rol bij de keuze van een consument voor een duurzaam vervoermiddel,” vertelt Jan Hafkamp, directeur BIG bicycles.

ONDERZOEKEN | De afgelopen maanden zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd om het woon-werkverkeer te testen met verschillende vervoermiddelen. Met de introductie van de speed pedelec heeft Rivel ook een test uitgevoerd. De proef was tussen Deventer en Apeldoorn, waarbij de afstand met een speed pedelec én met de auto werd afgelegd. Met de aanleg van nieuwe fietsenpaden tussen deze steden is de infrastructuur verbeterd. “De speedpedelec is een cadeautje,” volgens één van de testers. In 20 minuten van huis naar het werk, op een stadsfiets in een klein uur. Met de auto wordt deze afstand in ruim driekwartier tot een uur afgelegd, wegens de enorme drukte en dichtslibbende wegen rond 8 uur ’s ochtends, maar ook zeker ‘s avonds wanneer het verkeer zich weer over de IJssel ‘wringt’.

SPEED PEDELEC VS AUTO | “Het filmpje (klik hier) dat we over de bewegingen hebben gemaakt laat eveneens zien dat de speed pedelec een verademing is. Snelheid. Buitenzijn en binnen no-time je werkplek halen. Het enige puntje dat even wennen is, is dat je binnen de bebouwde kom gebruik maakt van de autoweg. Maar na een paar dagen wordt dat ook als normaal ervaren,” aldus Hafkamp. ““Met de Rivel Daytona heeft de consument een duurzaam alternatief voor het woon-werkverkeer op de markt gezet, daar zijn we uiteraard zeer content over.” Volgens hem is de speed pedelec de verkenningsfase van de consument voorbij en zal zich het komend jaar meer op de Nederlandse wegen manifesteren.

MAT ZWART | De Rivel Daytona wordt geleverd in een zwart matte kleur, geheel EU goedgekeurd met RDW toelating. De overige kenmerken zijn een downtube accu 13Ah, 48 volt en een achterwiel motor. Schwalbe 28 inch banden, Magura hydraulische schijfremmen, Shimano Deore 10 versnellingen derailleur en een geveerde voorvork Neco. Met een display in het stuur wordt de snelheidsindicatie, rit- en totaalafstand afgelezen, evenals de batterij- en batterijlaadindicatie, trapondersteuningsniveau en verlichtingsindicatie. De Daytona is voorzien van een zijspiegel en een claxon bevestigd. Het maximaal draagbare gewicht is 127 kg en de fiets weegt 23 kg. (Bron: nieuwsfiets.nu)

Vorig artikelWeekend weerbericht
Volgend artikelJubilarissen voetbalvereniging De Gazelle gehuldigd