DEVENTER – Vanaf vrijdag 1 februari 2019 past het Deventer Ziekenhuis het  rookbeleid aan en mogen bezoekers, patiënten en medewerkers niet meer roken in het ziekenhuis en op het  terrein. 

Concreet betekent het dat vanaf 1 februari 2019 op het terrein van het ziekenhuis (inclusief voorplein, parkeerterrein en toegangswegen op het terrein) niet meer wordt gerookt. Alle voorzieningen, van het ‘bushokje’ op het voorplein tot de rookruimte in de parkeerkelder en alle asbakken worden verwijderd.

Een rookvrij Deventer Ziekenhuis geldt voor medewerkers, patiënten, bezoekers en leveranciers. Voor bezoekers en patiënten die het moeilijk vinden niet te roken als ze ons ziekenhuis bezoeken, is informatie beschikbaar. Rokende patiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis kunnen desgewenst hulp krijgen, bijvoorbeeld met een nicotinepleister. Onder het rookverbod vallen de sigaret, andere tabakswaren, de elektronische sigaret, (‘dampers’), ‘rookloze sigaretten’ (zoals de iQos) en andere rookvormen

Deze nieuwe regel zal niet voor  iedere roker even makkelijk zijn. Vindt u dit lastig of wilt u graag stoppen? Weet dat Salland zorgverzekeringen, Tactus en de huisartsen in deze regio op 12 februari 2019 een avond organiseren voor iedereen die graag wil stoppen met roken. Huisartsen en andere deskundigen helpen met al uw vragen en geven waardevolle tips.  

Vorig artikelVanmiddag vanaf 14.00 uur schaatsen op IJsbaan Diepenveen
Volgend artikelNieuwjaarsspeech Saxion met een waarschuwing