DEVENTER – Het Sloep Opknap Project (SOP) heeft nieuwe huisvesting gevonden. Twee jaar heeft zij gebruik mogen maken van een ruimte bij Konnected (Sallcon). Deze ruimte is onlangs afgebroken, zodat SOP naar een andere locatie moest uitkijken. Deze is na veel speurwerk gevonden bij het Deventer Groenbedrijf aan de Kolkmansweg te Schalkhaar.

Op 15 januari as is er van 10.30 tot 12.00 voor belangstellenden de mogelijkheid om deze nieuwe ruimte te zien en meer te horen over de stand van zaken rond het project.

Onder de naam ‘Het Ruime SOP‘ (Sloep Opknap Project), werkt projectleider Theo Sips samen met een groep deelnemers, aan het opknappen van oude sloepen. De eerste sloep is september jl te water gelaten. Door het grote succes van het project is er een tweede sloep aangeschaft. Aan de renovatie van deze boot wordt al hard gewerkt. De nieuwe locatie van het Deventer Groenbedrijf  leent zich hier uitstekend voor. 

De bij het SOP betrokken deelnemers zijn kwetsbaar en hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Tot de deelnemers behoren ook Nieuwe Nederlanders. Door samen aan de sloep te werken worden zij sterker, doen arbeidsvaardigheden op, oefenen met de Nederlandse taal, leren de Nederlandse arbeidscultuur beter kennen en breiden hun netwerk uit. Kortom de deelnemers vergroten hun maatschappelijke en professionele zelfredzaamheid. Na verloop van tijd stromen zij door naar een passende werkplek en/of scholing.   

SOP is zeer succesvol. Zij biedt deelnemers een goede opstap richting arbeidsmarkt. Het samen werken aan een concreet en bruikbaar eindresultaat staat centraal. De deelnemers zijn zeer betrokken en trots op ‘hun’ sloep. Dit trotse gevoel stimuleert ieders ontwikkeling op ongekende wijze. De aanpak is kleinschalig. Hierdoor komt elke deelnemer goed in beeld, wat leidt tot een passend vervolg.  

Deze tweede sloep wordt mede gefinancierd door het Innovatiefonds van Cambio en door de gemeente Deventer. Ook diverse Deventer bedrijven leveren een financiële bijdrage. Een team van zeer betrokken deskundigen staat het project met raad en daad bij. Er is veel enthousiasme rond het project en veel respect en waardering voor hetgeen de deelnemers realiseren.   

SOP is een project van de Stichting 2Gether. Ook Rechtop wordt onder de paraplu van deze stichting uitgevoerd. Het doel is het versterken van de sociale, maatschappelijke en professionele zelfredzaamheid van ‘kwetsbare’ deelnemers. Ontwikkeling door ‘mee te doen’ staat centraal.  

Vorig artikelSchoolvoetbaltoernooi Deventer vernieuwd
Volgend artikelDeventer sportploeg genomineerd voor sportverkiezing 2018