DEVENTER – Veteranen Deventer is dinsdagavond Stichting Veteranen Deventer geworden, om zo nog meer te kunnen betekenen voor de veteranen en hun thuisfront van de gemeente Deventer. Iets waar de bestuursleden al erg lang naar uitkeken.
Veteranen Deventer faciliteert nu sinds afgelopen mei 2018 op elke derde dinsdag van de maand een Veteranencafé in café de Heeren op de Brink. In november 2018 won Veteranen Deventer nog de prestigieuze vrijwilligersprijs voor ‘Nieuwkomer van het Jaar 2018’.
IGK

‘’We wilden deze dag natuurlijk heel speciaal maken’’, vertelt Niels van Bockel secretaris van Stichting Veteranen Deventer. ‘’We hebben niemand minder dan de Inspecteur Generaal Krijgsmacht gevraagd om bij het tekenen van de akte aanwezig te zijn. We hebben hem gevraagd om hoofdgast en getuige te zijn en we hopen dat hij tevens de ‘beschermheer’ van de stichting wil worden. Dat zouden we echt een enorme eer vinden’’.
De Inspecteur Generaal Krijgsmacht (Hans van Griensven) is een generaal die bij eventuele problemen tussen (oud) Defensie personeel en Defensie bemiddeld. Maar ook het thuisfront kan een beroep op de generaal doen. Hij adviseert tevens de minister van Defensie en is Inspecteur der Veteranen en Inspecteur der Reservisten. De IGK zal ook op deze avond een presentatie geven wat betreft zijn werkzaamheden bij Defensie.
Bijzondere gasten

Omdat op deze gelegenheid speciaal notaris Smalbraak uit Deventer naar het Veteranencafé was gekomen om de akte voor de stichting te overleggen, hebben de bestuursleden uit heel de ‘Veteranen wereld’ bijzondere gasten uitgenodigd. ‘’We vinden dit zo bijzonder, dat we dit heel graag met zo veel mogelijk mensen wilde delen’’. Het speerpunt voor de Veteranen zal dan ook de IGK zijn. Maar ook waren o.a. het Veteraneninstituut, Onbekende Helden en diverse ondernemers aanwezig. ‘’Ook mocht de burgemeester Ron König daar natuurlijk niet bij ontbreken. Tevens werd er een contract met café de Heeren worden ondertekend, waar wij ons Veteranencafé eens per maand mogen organiseren’’, aldus de voorzitter Ron Vloedgraven.

Vrienden van Stichting Veteranen Deventer

Ook werd direct tijdens het ondertekenen van de akte voor Stichting Veteranen Deventer de ‘Vrienden van Stichting Veteranen Deventer (SVD) gestart. ‘’Dit initiatief gaan we direct starten om op een speelse en leuke samenwerkende manier donoren te vinden. Als een stichting gestart wordt zijn inkomsten erg belangrijk. ‘’Omdat wij ons graag inzetten voor de veteranen en hun thuisfront van de gemeente Deventer en iets extra’s willen en kunnen doen voor hen, hebben we sponsors nodig. Niet voor ons, maar voor de veteranen en hun naasten. We proberen ook het midden- en kleinbedrijf (MKB) en de veteranen elkaar te laten versterken. Dus niet alleen een persoon maar ook een (klein) bedrijf kan zich straks als vriend inzetten voor onze stichting’’.
‘’Een ‘vriend’ (persoon of bedrijf) kan zich aanmelden bij Niels van Bockel, een pakket kiezen via onze website www.veteranendeventer.nl/Vrienden-van-SVD/ en hij of zij kan direct zien wat diegene van ons kan verwachten en wat diegene ervoor terug krijgt. Wij zorgen op onze beurt voor bijvoorbeeld meer klandizie en/of meer mond-tot-mond reclame’’, aldus Wouter Kleinbussink (bestuurslid PR/Sponsoring).

Vorig artikelErelid stichting Veteranen Deventer
Volgend artikelWeerbericht woensdag door Erwin Hoogenboom