DEVENTER – Een lange, intensieve samenwerking tussen veel partijen met veel concrete resultaten als gevolg. Dat is de basis voor het 3e stadsarrangement. Bijna 1 miljoen euro investeren de provincie, de gemeente en Stichting Deventer Binnenstadsmanagement (SDBM) in de binnenstad in 2019. Dat hebben partijen dinsdag 26 februari gezamenlijk bekend gemaakt. Er wordt geïnvesteerd in de verblijfskwaliteit en de uitstraling van de binnenstad, marketing en in initiatieven uit de stad.

Wethouder binnenstad Carlo Verhaar: “Wij zijn enorm blij met de 4,5 ton die de provincie in het kader van de Stadsbeweging steekt in het versterken van onze binnenstad. Ik ben ontzettend trots op alle Deventenaren die samen de schouders zetten onder de plannen voor de binnenstad. Samen maken wij de stad waar het fijn is voor bezoekers, maar ook om te wonen en te werken.”

Gedeputeerde Ruimte Monique van Haaf vult aan: “Een vitale stad creëer je overigens niet alleen door het doen van een investering. Daar is meer voor nodig. Een goede samenwerking bijvoorbeeld. En heldere keuzes. Deventer heeft ons in de afgelopen jaren laten zien, dat het met die samenwerking en het maken van keuzes wel goed zit. Voor ons was dat voldoende basis om opnieuw bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de binnenstad.”

Resultaten

Door de goede samenwerking in de Deventer binnenstad komen er allemaal positieve ontwikkelingen van de grond. Dat is al langer zo. Denk bijvoorbeeld aan het afnemen van de leegstand, het vergroenen van de Nieuwstraat en de mooie entree van de binnenstad vanaf het station.

Nieuwe projecten

Dit jaar wordt weer in tientallen zaken geïnvesteerd. Een greep uit de lijst: de marketing versterken, de herinrichting van het Grote Kerkhof voorbereiden, het fietsparkeren bij Centrumgarage uitbreiden, de Keizerstraat herinrichten, aanpak van de Smidsgang, de binnenstad vergroenen en de sociale samenhang in de binnenstad versterken.

Samen

Naast de inzet van de eerder genoemde partijen, zijn ook vele anderen betrokken bij het versterken van de binnenstad zoals het Initiatief Westelijke IJsseloevers Deventer (WIJD) en Stichting Wonen boven Winkels (Stadshof). Een goede samenwerking met hen is van belang voor het realiseren van de ambities voor dit jaar: Samen maken wij de stad!

Vorig artikel“Piep zei de muis” club in speeltuinvereniging de Driehoek
Volgend artikelChristenUnie: denk mee over energietransitie in Overijssel