COLMSCHATE – Ook dit jaar gaan 24 jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar en 10 reisleiders de eerste 11 dagen van hun zomervakantie voor vrijwilligerswerk naar het Westen van Oekraïne.

Tijdens het verblijf daar in de plaats Nagy Dobrony ervaren zij hoe “rijk” ze zijn in verhouding tot de jongeren aldaar. De jongeren verrichten diverse onderhouds- en reparatie werkzaamheden en bezorgen de lokale jeugd een onvergetelijke week door onder andere knutselmiddagen, een voetbalwedstrijd NL-UA, een bonte avond en een gezamenlijk uitstapje in de omgeving.

Meer concreet gaat het deze zomer onder meer om de volgende projecten:

  • Barkaszo: enkele tientallen raamkozijnen in de plaatselijke school vastzetten en isoleren; vervangen van vloeren in aantal leslokalen. Deze school is erg arm en ontvangt nauwelijks geld van de overheid.
  • Nagy Dobrony:  inrichten van een speelzaal voor de kinderen van het kinder tehuis ter plekke. Verder worden daar diverse onderhoudswerkzaamheden verricht en wordt voor de kinderen uit het tehuis een gevarieerd activiteitenprogramma verzorgd door onze jongeren.
  • Afgelopen winter is gebleken dat een flink aantal kinderen uit arme gezinnen in Barkaszo honger leiden en bij de keuken van de school om eten vragen. CUC wil voor komende winter gaan voorzien in de financiering van deze maaltijden.

Het Colmschate-Ukraine-Contact is voor de financiering van deze activiteiten afhankelijk van subsidies, giften, sponsoring, kerkelijke inzamelingsacties, oud ijzer en collecten. Maar ook de deelnemende jongeren zelf betalen een eigen bijdrage aan de reis en zorgen voor inkomsten door diverse acties (o.a. tientjesproject en jaarlijkse sponsorloop). Met de opbrengst van de huis-aan-huis collecte in Colmschate en de Vijfhoek kan het Colmschate-Ukraine-Contact weer een belangrijk deel van haar activiteiten realiseren, steun ons met uw gift!

Vorig artikelDeventerse zamelt duizenden euro’s in voor acteurs Pippi Langkous
Volgend artikelNieuwe concertreeks in crypte Lebuinuskerk