DEVENTER – De Lebuinuskerk wordt het podium van een nieuwe concertreeks. Op het programma staan artiesten die naadloos aansluiten bij de ruimte van het gebouw, met voorkeur voor de monumentale crypte. Zaterdag 16 februari is de eerste editie van het programma, met een concert van Orphax en Distorted Nude. Dit is een samenwerkingsproject van Vondst en De Perifeer.

Na hun samenwerking tijdens het 12,5 uur durende nachtconcert Cathedral Mobile (in het kader van 1250 jaar Deventer) bundelen deze Deventer cultuurplatforms opnieuw hun krachten. Het eerste resultaat hiervan is de start van een reeks concerten in de Lebuïnuskerk. Meestal in de monumentale crypte van dit magische gebouw, maar misschien ook eens daarbuiten.

In deze nieuwe reeks concerten horen en zien we artiesten die erg goed passen bij deze indrukwekkende locatie; zij gaan met ons op zoek naar een contemplatieve, verstillende of soms zelfs meditatieve sfeer die naadloos aansluit bij de kathedrale ruimte en de akoestiek van de Lebuïnuskerk.

Zaterdag 16 februari gaat deze grensverleggende concertreeks van start in de crypte, met het optreden van Orphax en Distorted Nude.

Orphax (Sietse van Erve) streeft ernaar dat de luisteraar het gevoel voor tijd en plaats verliest. Live wordt zijn muziek gecombineerd met improvisaties, waardoor het concert zich op organische wijze ontvouwt. Distorted Nude is het nieuwe project van Glenn Dick. Zijn artiestennaam is ontleend aan de gelijknamige fotoserie van David Lynch, waarin een donkere gewelddadige atmosfeer de beelden overheerst. Improviserend op gitaar en elektronica worden dromerige stille passages afgewisseld met uitbarstingen van ruis.

Datum: 16 februari, 20:00 (deur open 19:30). 

Entree: 10,- euro aan de deur. Tickets in de voorverkoop kosten 7,- euro, via perifeer.org

Vorig artikelCollecteweek voor Colmschate-Ukraine-Contact van 18 t/m 23 februari
Volgend artikelRuim baan voor fietsers op Handelspark de Weteringen