Het is klaar, vorige week verloor Go Ahead Eagles niet alleen van FC Eindhoven, maar verloor het ook het eventuele kampioenschap. In eigen huis moeite hebben met een middenmoter was eigenlijk al heel gewoon dit seizoen. Maar verliezen van een dergelijke tegenstander, zeker in ondertal situatie, is illustratief. Met het vertoonde spel van afgelopen vrijdag dwaalden de gedachten weer terug naar vorig seizoen. Zonder bezieling en creativiteit eindigden we toen in de krochten van de eerste divisie. Niet dat er geen bezieling was vorige week vrijdag, maar enkele spelers haalden hun niveau niet en enkelen zijn simpelweg niet goed genoeg om dit team op sleeptouw te nemen. Iedereen moet 100% halen, anders is Kowet een gemiddeld elftal. Zowel aanvoerder Veldmate als ook trainer Stegeman repten over kwaliteit. Niet alleen het gemis van drie basisspelers valt direct zwaar, maar meerderen in deze selectie komen net iets te kort. Dan krijg je het spel zoals afgelopen vrijdag, dikwijls te voorspelbaar en net niet voldoende kwaliteit om een team als Eindhoven pijn te doen.
Daarmee moeten we niet in paniek raken, want we leefden al een hele poos boven onze stand. Kampioenskandidaat waren we heel even toen de miljoenenploegen nog niet ingespeeld waren. Nu zie je dat het geld een rol gaat spelen, bij FC Twente bijvoorbeeld. Nu weet ik dat er al heel hard geroepen werd dat we niet aan de titel moesten denken, zeker toen we wel bovenin meedraaiden. Het doel, de play-offs, gaat zeker gehaald worden. Het subdoel, de eerste ronde overslaan, misschien nog wel. Dus dan is dit een geslaagd seizoen en ben ik, en velen met mij, tevreden.
Aansluitend komt het er op aan wat men daarna gaat doen, want men moet wel door-selecteren aansluitend. Afscheid nemen van de laatste spelers waar de staf niet in geloofd kost vaak geld, dat zagen we afgelopen zomer en zelfs vorige week nog. Maar ze zijn wel van de loonlijst af en daarmee is er ruimte voor anderen. Daarna de juiste versterkingen binnen halen, iets waar men nu al mee bezig moet zijn. Het proces is volop gaande en met wat geduld kunnen er mooie dingen ontstaan….

Vorig artikelSpecial Olympics Team NL is klaar voor het grootste sportevenement van 2019
Volgend artikelMet Zonnebloem Bathmen naar Bathmen te Paard