Vrouwen en voetbal, er wordt wel eens gekscherend over gedaan. Ik ben gezegend met een fantastische vrouw, eentje die zelf het voetbalspel kan waarderen. Ze zag meer wedstrijden van het afgelopen WK dan ikzelf! Ze snapt wel degelijk hoe de buitenspelregel in elkaar zit en discussieert hardop mee over de VAR. Zondags ouderwets met het bordje op schoot en dan kijken naar de samenvattingen, luisteren naar de commentaren achteraf. Ze is erg scherp, mijn vrouw. Ziet dingen die ik niet zie, of ziet zaken simpelweg anders. Het geeft een verfrissend beeld op het voetbal, en zijn randzaken, kan ik u verzekeren. Met name de VAR, naar mijn mening een toevoeging aan het voetbal. Alles is veel eerlijker naar mijn idee, maar zij ziet het anders. Het is simpelweg nog steeds de interpretatie van de leidsman. Mensen kijken 36x naar de herhaling en dan nog blijft het discutabel. Dan is er gewoon niets, aldus mijn vrouw. Interpretaties, wat houdt dat eigenlijk in? Het persoonlijke inzicht van de scheidsrechter is dan doorslaggevend. Geeft nog steeds geen eerlijk beeld, aldus mijn vrouw, omdat iedere scheidsrechter recht heeft op zijn eigen mening. Ze bedoelt daarmee dat de regels van de KNVB naar eigen inzicht ingevuld worden door scheidsrechters en de VAR medewerkers. Dus met die eerlijkheid is het ook maar zo zo, Erik! Mooie discussies. Dit seizoen komt er eentje bij die we wekelijks analyseren, namelijk de onafhankelijkheid van de pers in ons kikkerlandje. PSV is koploper, maar de meerderheid van de persmuskieten in Nederland hebben een andere voorkeur, aldus mijn vrouw. Iedere week wijst ze mij er weer op met diverse vooroordelen, uitspraken commentaren van de ‘wijsneuzen’. Heerlijke momenten die het voetbalspel verrijken en dat is in Nederland hard nodig. Want het niveau is dikwijls droevig. Benieuwd of de Eagles aan kunnen sluiten het komend seizoen, al is dat volgens mijn vrouw dit seizoen niet meer mogelijk: “Eenmaal over de IJssel veranderen de mannen in jochies, evenals in de laatste minuten als er iets over de streep getrokken dient te worden; we hebben mannen nodig volgend seizoen!” Daar ligt dus jullie opdracht, Stegeman en Bosvelt, mannen!

Vorig artikelDSC Gymfit Heren in Diepenveen
Volgend artikelMcdonald’s Deventer gaat voor schoon met wecycle