DEN NUL – Op zaterdag 9 maart trapt ‘Eten en Drinken bij Ripperda’ [Den Nul] in samenwerking met De Blueskrant [Olst] de derde editie af van ‘Rockin’ all Over Den Nul’. Een muzikaal evenement dat 2 keer per jaar garant staat voor goede muziek, goed eten en lekker drinken. Deze editie staat wederom in het teken van Blues, Burgers en Beugelsen presenteert een programma met livemuziek dat staat als een huis. Eten & Drinken BijRipperda wordt deze avond omgetoverd tot een uitbundig dampende jukejoint die in vuur en vlam wordt gezet doorgewinterde nationale en internationale muzikanten.

Kingsdeal

Uit Overijssel komt Kingsdeal die met hun opzwepende blues het feest in gang gaan zetten.

De roots van dit viertal ligt inderdaad aan de kust van Lake Michigan want gitarist Thijs Westenberg heeft als mentor niemand minder dan de geboren en getogen Chicago blues gitarist Michael Dotson samen tourden ze regelmatig door Europa. Inmiddels is Kingsdeal doorgegroeid tot een zeer veelzijdige bluesband beïnvloed door een diversiteit aan bluesstijlen, maar ook rockabilly, roots en rock. Kortom kom op tijd voor een stevige portie ‘House Rocking Blues’.

Carl Wyatt & the Delta Voodoo Kings [IRL]

Uit Ierland komt boogie- en slidegitaarkoning Carl Wyatt. Als grootste invloeden op zijn spel noemt hij, Freddie King, Johnny Winter, Muddy Waters en John Lee Hooker. Zijn stijl is dan ook een krachtige mix van Texas, Chicago en Delta Blues. Wanneer Carl Wyatt tijdens een tour langs de Amerikaanse oostkust halverwege de negentiger jaren John Lee Hooker ontmoet, ontstaat er een wederzijdse vriendschap en waardering. Deze vriendschap bleef bestaan tot het overlijden van John Lee Hooker in 2001. In al die jaren nam Carl Wyatt negen cd’s op en deelde hij in Europa en de Verenigde Staten het podium met een keur aan artiesten als, Big Bo McGee, Little Whitt Wells, Neal Black & The Healers, T.W. Henderson, Tino Gonzales, Watermelon Slim, Noel Redding [Jimmy Hendrix Band] en Archie Lee Hooker. De airconditioning kan op de hoogste stand want Carl Wyatt & the Delta Voodoo Kings is ‘hot and smoking’.

Burgers & Beugels

Leon Ripperda heeft samen met Grillmaster Robert Koerhuis en de plaatselijke ambachtelijke slager Paul van Essen & zoons, een heerlijke 100% Maas, Rijn en IJsselvallei burger samengesteld. Vanaf 19.00 uur worden deze burgers onder de veranda van BijRipperda voor u gegrild en zit de eerste burger van deze avond bij de entreeprijs in. En wat drinken we daarbij? Natuurlijk, bier uit dé beugelfles!

Info en Tickets

Locatie: BijRipperda Den Nul

Datum: Zaterdag 9 maart 2019 – Deuren open 19.00uur – Aanvang: 20.00uur

Tickets in de voorverkoop: à € 10,- [incl. gratis burger] zijn te kop BijRipperda Den Nul, Boek en Kantoor Korten in Olst, Musicshop Disc in Deventer en Turnaround Haar & Beautysalon in Diepenveen of online via: www.bijripperda.nl/tickets/

Vorig artikelBenefietconcert voor stichting kinderen van Uganda
Volgend artikelCvdK Overijssel Heidema bezoekt Alex Schokker