DEVENTER – Soroptimistclub Deventer organiseert op zondag 17 maart 2019 een concert van Trio Pascopa voor de bouw van washrooms voor meisjes bij scholen in Kibinge (Uganda). Hierdoor kunnen meisjes die ongesteld zijn toch naar school. Het concert begint om 15 uur en wordt gehouden in de Protestantse kerk in Gorssel (Hoofdstraat 27). Kaarten kosten € 15,- (inclusief koffie/thee voor aanvang) en zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/soruganda2019.

Trio Pascopa bestaat uit Stijn van Uffelen (viool), Ester Potjes (altviool) en Tjeerd Broerse (cello).  Deze jonge, enthousiaste muzikanten zijn leden van JeugdOrkest Nederland (JON) en spelen op instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Tijdens dit concert spelen zij werken van Schubert, Beethoven en Reger.

Soroptimisten zijn vakvrouwen, met een breed scala aan beroepen en expertises, die zich inzetten voor elkaar en voor anderen. Daarbij wordt vooral aan vrouwen en kinderen gedacht. Het goede doel dat club Deventer dit jaar ondersteunt is de Stichting Kinderen van Uganda.

Persoonlijke hygiëne is een groot probleem op scholen in Uganda. Toiletten zijn vaak in een slechte staat. Er ontbreken washrooms voor meisjes om zich te verschonen tijdens de menstruatie. Hierdoor is er veel verzuim. Gelukkig zijn scholen en ouders begonnen om deze problemen aan te pakken. Met het project “Girls to school: always!” geeft stichting Kinderen van Uganda hen daar ondersteuning in. Op weg naar een schone en veilige school.

Door middel van een workshop wordt het belang van goede hygiëne aan meisjes en hun moeders uitgelegd en worden afripads (wasbaar maandverband) aan de armste meisjes beschikbaar gesteld.

Voor meer informatie zie  www.soroptimist.nl/nl/deventer en www.facebook.com/soroptimistendeventer.

Vorig artikelOnderberg vertrekt bij SV Colmschate ‘33
Volgend artikelDampende derde editie van Rockin’ all Over Den Nul