DEVENTER – Waar het op neer komt: woon je in Deventer of omstreken en ‘heb je iets’ met hardlopen? Dan ben je de 2e zondag of deelnemer van de IJsselloop of je helpt mee, bijvoorbeeld als vrijwilliger, of je bent toeschouwer. Tenminste, als het aan de organisatie van de IJsselloop ligt. Over 2 maanden, op zondag 14 april, vindt het bekende hardloopevenement voor de 14e keer plaats.

Ruim 6500 hardlopers, ongeveer 250 vrijwilligers, tientallen bedrijven die hun diensten inzetten om de IJsselloop mogelijk te maken, duizenden supporters, een goed doel dat met een flink geldbedrag naar huis gaat, een bomvolle Brink en mooi weer. Dat zijn zo’n beetje de ingrediënten van de IJsselloop. Een mooie mix die ieder jaar zorgt voor een boel zwoegende, trotse en blije gezichten. Ieder jaar een mooie dag voor Deventer!

Een volle 5 km

“En dan hebben we het nog niet eens over het parcours”, vult Rob Snippe, voorzitter a.i. van Stichting IJsselloop, aan. “De twee beruchte bruggen, de Welle, de uiterwaarden, de historische binnenstad en als kers op de pudding: de Brink. We hebben de afgelopen jaren niet veel gewijzigd aan het parcours. Ieder jaar is dit zo’n beetje agendapunt nummer 1 en ook dit jaar zien we geen reden om het parcours aan te passen. Natuurlijk zijn er aandachtspunten, zeker nu de 5 km vorig jaar bijna op het maximaal aantal deelnemers zat. Bijna 2500 lopers die moeten starten en finishen, dat is veel. Dus we kijken naar meer tijd tussen de starttijden en een betere uitloop op de Brink. We zijn blij dat dit soort verbeterpunten ons bereiken, ook wij worden natuurlijk blij van een IJsselloop waar iedereen met een goed gevoel op terugkijkt”

Bruggen trotseren

“Over de 15 km horen we veel goede geluiden. Met het warme weer wel pittig, maar de lopers vinden de bruggen geweldig om te trotseren. En het tijdstip, 12.00 uur, is een prettige tijd om te starten. Zeker als het wéér rond de 20 graden wordt! De lopers van de 5 km mopperen wel eens over de starttijd van 14.30 uur, maar de langste afstand als eerste laten starten is wel een logische keuze. De 10 km, die start om 13.15 uur, begint steeds populairder te worden; vorig jaar deden er bijna 2100 lopers mee.”

Ook meedoen?

Je kunt je uiterlijk 30 maart inschrijven op www.ijsselloop.nl. Op de website is informatie te vinden over het parcours, de starttijden en de hardloopclinics. Helpen als vrijwilliger? Graag! We hebben er weer ruim 250 nodig. Op www.ijsselloop.nl/vrijwilligers vind je alle informatie.

Vorig artikelDSC handbal zoekt nieuwe recreanten
Volgend artikelWeerbericht vrijdag 15 februari