DEVENTER – De Daventriaan Emma Oosterwechel is afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden op de meerkamp indoor.

De Deventerse Emma Oosterwechel behoord tot de top van de nationale atletiek wereld. Afgelopen weekend in Apeldoorn Oosterwegel prolongeerde Emma haar titel en scoorde bijna 100 punten meer dan vorig jaar.

Emma was suprieur op de meerkamp, met op alle onderdelen stabiele prestaties.  Zelfs de verspringbalk was geen ‘obstakel in Apeldoorn, met 5.90 meter in de eerste poging is de basis gelegd voor de komende toernooien, zoals het EK onder 23 jaar binnenkort.

Bij de mannen was Lauri Hulleman erg succesvol. In een spannende strijd, achter kampioen Rody de Wolff (overtuigende 5607 punten), moest op de afsluitende 1000 meter de beslissing vallen. Wout Wardenburg en Lauri Hulleman streden om het zilver waarbij Wardenberg een drie punten voorsprong kende. Lauri kon het verschil niet meer goedmaken maar was erg tevreden met de bronzen plak.

Vorig artikelVrijwilligers gezocht voor de Avondvierdaagse
Volgend artikelVredehof Donatie Fonds ondersteunt projecten in Deventer