DEVENTER – Ontspannen fietsen langs kunst in de omgeving van Deventer of de ‘urban trail’: een spannende rit langs én door panden in het Havenkwartier. Het zijn slechts enkele van de onderdelen van een nieuw evenement: het Deventer Fietstival. De organisatoren kozen voor een fietsdag bij uitstek: Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei).

Lionsclub Deventer IJsselvallei is al enkele maanden druk met voorbereidingen. “Hemelvaartsdag is historisch voor velen een fietsdag. Bijna automatisch kwamen wij dan ook op die dag uit voor het Fietstival. Nu is het voor fietsliefhebbers tijd om de datum en de locatie in de agenda te zetten”, aldus voorzitter Michel Schuil van de organiserende club.

Samenwerking
In en om het Havenkwartier is op 30 mei veel te doen. “We zoeken de samenwerking met zoveel mogelijk partijen. Zoals met het Kunstenlab en Stichting Industrieel Erfgoed (rond een expositie over 150 jaar Burgers Fietsen en de ROTO Kunstfietsroute) en wielervereniging De Zwaluwen (voor de Urban Trail). Maar ook met Burnside zijn we in gesprek om daar met name de jeugd te boeien met BMX fietsen. En er is een locatie waar enkele lezingen op het programma staan.”

Programma

Het programma voor het Fietstival wordt de komende maanden verder uitgewerkt, maar opgeven voor onderdelen kunnen fietsliefhebbers zich al. Dat kan via de website www.fietstivaldeventer.nl. Volg ook Facebook/fietstivaldeventer. Een paar weken voor Hemelvaartsdag zal een speciale huis-aan-huiskrant uitgebracht worden met nieuws en wetenswaardigheden rond het Fietstival.

Vorig artikelPolitie zoekt overvaller Deventer restaurant Ayami
Volgend artikelOpel Broekhuis Deventer Toernooisponsor Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi