DEVENTER – Het is weer tijd voor de belastingaangifte. De Bibliotheek Deventer biedt daarbij gratis hulp voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. De hulp is bedoeld voor mensen die recht hebben op toeslagen. Daarnaast mag het vermogen in box 3 niet hoger zijn dan de belastingvrije voet van € 30.000.- per persoon.

Iedereen die recht heeft op toeslagen kan bij de Bibliotheek Deventer een afspraak maken voor hulp bij de digitale belastingaangifte. Samen met Saxion verzorgt de bibliotheek in maart en april belastingspreekuren. Studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening helpen met het invullen van de aangifte, ze beantwoorden vragen en kijken de aanvraag na.

De spreekuren vinden plaats op:

woensdag 6 maart van 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18

woensdag 13 maart van 10.00-12.00 uur in de Bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3

dinsdag 2 april van 18.00-19.30 uur in de Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18

woensdag 10 april van 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18

De spreekuren zijn op afspraak. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de servicebalie van alle vestigingen van de bibliotheek of via 0570-675700.

Belastingspreekuur voor 66+

66-plussers die geen DigiD hebben of om een andere reden geen digitale aangifte kunnen doen, kunnen terecht op het belastingspreekuur 66+ van de Bibliotheek en Raster, waar deskundige vrijwilligers de aangifte doen.

Deze spreekuren vinden plaats tussen 9.30-16.30 uur op:

Donderdag 11 april, Bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3

Vrijdag 12 april, Raster, Brinkgreverweg 3

Woensdag 17 april, Zalencentrum De Horst, Kerkstraat 5

Donderdag 25 april, Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18

De spreekuren zijn op afspraak. Belangstellenden kunnen bellen naar 0570-611247 (Raster) of naar 0570-675700 (De Bibliotheek). Langskomen bij een van de vestigingen van de bibliotheek kan natuurlijk ook voor het maken van een afspraak.

Computercursussen voor omgaan met de digitale overheid

Belastingaangifte, DigiD, huurtoeslag of zorgtoeslag aanvragen: steeds vaker moet het digitaal geregeld worden. Voor wie wil leren om het zelf te doen, organiseert de Bibliotheek Deventer de computercursus ‘Werken met de e-overheid’ bij de bibliotheek. In de cursus wordt aandacht besteed aan het aanvragen van bijvoorbeeld een DigiD of huurtoeslag. De cursus wordt met enige regelmaat gegeven. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekdeventer.nl/basisvaardigheden.

Vorig artikelMcdonald’s Deventer gaat voor schoon met wecycle
Volgend artikelThemazaterdag: Gratis Voetscreening & Schoeninspectie