DEVENTER- Voor het eerst vindt in Deventer een kennismakingscursus triatlon voor kinderen plaats. Triatlonvereniging Triami biedt 10- tot 14-jarigen de komende weken de mogelijkheid om in vier clinics spelenderwijs kennis te maken met de triatlonsport.  

Deelnemers aan de zogeheten Start2Tri-cursus worden klaargestoomd voor deelname aan de Triami Sprint Triathlon op zondag 28 april. Ze werken onder deskundige begeleiding aan de zwem-, fiets- en loopconditie. Ook leren ze hoe de wissels tussen de verschillende onderdelen van de triatlon in zijn werk gaan. De eerste clinic voor de jeugd is dinsdag 5 maart.

De triatlonsport is populair in Nederland. Veel atleten komen met de sport in aanraking door een Start2Tri-cursus die een vereniging aanbiedt als voorbereiding op een plaatselijke wedstrijd. Triami vindt het belangrijk de sport ook bij de jeugd onder de aandacht te brengen. Net als de afgelopen jaren biedt de vereniging ook een kennismakingscursus triatlon aan voor volwassenen. Dit programma bestaat uit zes clinics, waarvan de eerste op donderdag 7 maart plaatsvindt.  

Atleten die meedoen aan de cursus in Deventer zijn verzekerd van een startbewijs voor de populaire Triami Sprint Triathlon die dit jaar voor de zesde keer plaatsvindt op sportpark Keizerslanden. Het betreft een zogeheten Mini Triathlon, waarbij deelnemers 250 meter zwemmen, 10,4 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. Ervaren atleten noemen de wedstrijd aantrekkelijk, aangezien het voor hen een ideale manier is om aan het begin van het seizoen te kijken waar ze qua conditie en snelheid staan.

De Triami Sprint Triathlon is als officiële wedstrijd aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond.

Het programma van de Start2Tri-cursus voor kinderen ziet er als volgt uit:
– dinsdag 5 maart 19:00 – 20:30 uur: informatie over de cursus en aansluitend een zwemtraining in de Scheg.

– woensdag 20 maart 15:30 – 16:30 uur:
fietstraining met aandacht voor techniek op de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden. Het dragen van een fietshelm is verplicht. Wie geen helm heeft, kan er een lenen bij Triami.     

– woensdag 3 april 15:30 – 16:30 uur:
hardlooptraining op en rond de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden.

– zaterdag 20 april 13:00 – 14:30 uur: wisseltraining en tips voor de wedstrijd. Locatie: de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden.    

zondag 28 april Triami Sprint Triathlon op sportpark Keizerslanden.
De kosten voor deelname aan de cursus en deelname aan de Triami Sprint Triathlon zijn 16 euro voor kinderen.

Aanmelden voor de cursus kan door het sturen van een e-mail naar triathlon@triami.nl. Meer informatie is te vinden op de website van de Triami Sprint Triathlon, www.triathlondeventer.nl.

Vorig artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelMaak kennis met Statenlid Bart van Moorsel