De provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op 20 maart kiest Overijssel voor de nieuwe leden voor Provinciale Staten voor de komende vier jaar. Wat doe je eigenlijk als Statenlid? En waarom stel je je verkiesbaar?

DA Kandidaat Bart van Moorsel uit Deventer vertelt waarom hij graag opnieuw gekozen wil worden als Statenlid. Bart (57) woont in Deventer, is getrouwd en vader van twee kinderen. Sinds twee jaar is Bart lid van de Provinciale Staten. Daarvoor was Bart al twee jaar burgerlid. Als burgerlid kun je meedenken met de fractie, maar mag je niet stemmen over te nemen besluiten.

 Het gaat echt ergens over!

Als woordvoerder Verkeer en Vervoer heeft Bart een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan besluiten over infrastructuur, zoals bijvoorbeeld het tegengaan van geluidsoverlast voor de omwonenden van de A1 bij Bathmen. Ook was Bart betrokken bij het besluit over de rotonde bij Oude Molen. Bart vertelt: ‘“ De provincie besluit over veel zaken die ons in Deventer raken. Denk aan het busvervoer door de provincie, op welke plekken natuur moet komen of juist ruimte is voor een nieuwe woonwijk. De provincie betaalt onder meer mee aan grote evenementen zoals, het Dickensfestijn, Deventer op Stelten en de Deventer Boekenmarkt. Als CDA hebben we er voor gezorgd dat ook kleinere evenementen, waar veel vrijwilligers bij betrokken zijn, kunnen rekenen op een bijdrage van de provincie. Juist deze evenementen zorgen voor verbinding in lokale gemeenschappen. Allemaal belangrijk onderwerpen die ook Deventer direct raken. Daar zet ik mij de komende vier jaar dan ook weer graag voor in” .

Waarom CDA? 

In 2006 heb ik bewust gekozen voor het CDA als een partij, die midden in de samenleving staat. Een partij die bij de voorbereiding van besluiten luistert naar de mensen waar het om gaat en die mensen verbindt in plaats van tegen elkaar opzet. Het CDA wil Nederland op een duurzame manier doorgeven aan de volgende generatie, wil een overheid die helpt als het nodig is, maar burgers zoveel mogelijk zelf laat bepalen hoe zij hun leven inrichten.

Deze waarden passen bij mijn beeld van de samenleving. Het versterken van gemeenschappen en het stimuleren van samenwerking staat bij het CDA hoog in het vaandel. Dat zie je terug in subsidies voor kulturhusen zoals De Spil op het sportpark in Lettele. 

Mijn inspirator: 

Mijn zoon Joost die een verstandelijke beperking heeft en volledig afhankelijk is van anderen. De wijze waarop hij geniet van kleine dingen in het leven en de beperkte ontwikkeling, die hij toch nog doormaakt, zijn voor mij een belangrijke bron van inspiratie. 

Wat maakt Deventer zo mooi?

De IJssel is voor mij het mooiste plekje van Deventer. Als actief lid van de Deventer Kano Vereniging geniet ik regelmatig vanuit mijn kano van de natuur in de uiterwaarden en de schitterende ligging van Deventer aan de IJssel. Daarnaast wandel ik ook graag met mijn vrouw in de buitengebieden van Deventer. We mogen trots zijn op zoveel prachtige natuur.

Vorig artikelKennismakingscursus triatlon Deventer dit jaar ook voor jeugd
Volgend artikelPrijzen Business Seats seizoen 2019/2020