DEVENTER – In 2018 zijn er 408 nieuwe woningen gebouwd in Deventer. Hiermee zijn er 395 woningen toegevoegd aan de woningvoorraad, en 13 gesloopte woningen vervangen. Daarmee is de doelstelling van 350 woningen voor 2018 gehaald.

In de Woonvisie 2018 staat dat er in Deventer 3.000 woningen bij moeten komen. Dit aantal is nodig om wonen in Deventer passend en betaalbaar te kunnen houden.

Koop en huur

Er zijn 137 koopwoningen gebouwd en 134 huurwoningen die eigendom zijn van de corporaties. Daarnaast zijn er veel units (89) beschikbaar gekomen voor studenten. De overige 48 nieuwe woningen worden verhuurd door particuliere eigenaren.

Gezinnen

De Woonvisie vormt de basis voor de woningbouwprogrammering en de afspraken met corporaties. Wethouder Jan Jaap Kolkman: “Ik ben uiteraard bij met dit aantal, waarmee we de doelstelling halen. Er zijn het afgelopen jaar veel eenpersoonswoningen gebouwd. Dat is mooi, maar er is vooral behoefte aan woningen voor tweepersoonshuishoudens en gezinnen. Het is daarom belangrijk dat er ook de komende jaren voldoende gebouwd wordt, om de ontwikkeling van Deventer een boost te geven.”

Locaties

 • Steenbrugge 136
 • Teugseplein 89
 • Vestingkwartier 40
 • Vijfde Hoek 30
 • Kapelweide 19
 • Bramhaar 16
 • Polstraat, Keizerstraat, Kerkstraat 40
 • Rivierenwijk Venenplantsoen 13
 • Rielerkolk/Spikvoorde 5
 • Eikendal Wijtenhorst Douwelerleide 5
 • Overige locaties 15
Vorig artikelKathedralen van koorzang in Diepenveen
Volgend artikelWeekend weerbericht