DEVENTER – IT-bedrijf Topicus heeft het applicatiepakket AmbuSuite en de betrokken medewerkers van Navara overgenomen. Met deze overname verwachten beide partijen de spoedzorg in Nederland nog beter te kunnen helpen bij coördinatie en de overdracht van belangrijke patiëntinformatie op cruciale momenten.

AmbuSuite is het technologieplatform voor de registratie van ambulancezorg, procesmanagement, rapportages en vooraankondigingen naar de spoedeisende hulp in een groot deel van het land. De overname van AmbuSuite door Topicus maakt het mogelijk om de ambulancezorg op een goede manier te verbinden met andere zorgverleners in de regio. Directeur Hugo Brand van Topicus Zorg: ‘Die verbinding is hard nodig want er wordt steeds meer gevraagd van de meldkamers die de zorgvraag coördineren en van de verpleegkundigen op straat die de mobiele zorg verlenen. Om hen daarbij te helpen moeten zij inzage hebben in de nodige patiëntinformatie en eenvoudig contact kunnen leggen met ketenpartners.’

Door het verbinden van AmbuSuite met het regionale gezondheidsplatform van Topicus gaan de betrokken teams deze informatie-uitwisseling mogelijk maken. ‘Het ambulancepersoneel krijgt straks toegang tot allergieën, medicatiegebruik en de zorgafspraken die de patiënt met zijn huisarts heeft gemaakt, zoals een niet-reanimeren-beleid. Ook de overdracht tussen huisarts, huisartsenpost, meldkamer, ambulance en spoedeisende hulp wordt gestroomlijnd’, aldus Brand.

Naar verwachting zullen nog voor de zomer de eerste voordelen van de overname zichtbaar worden voor de zorgverlener. De dagelijkse leiding over AmbuSuite blijft in handen van directeur Jeen Beckers.

Over Topicus
Topicus wil de zorg verbeteren door samen met partners, zorgverleners en cliënten samenwerking en kennisuitwisseling te verbeteren. Met hun oplossingen ondersteunen ze traditionele en nieuwe zorg, leveren een bijdrage aan de efficiency van zorgprocessen en kunnen de cliënt optimaal opnemen in het zorgproces. Topicus is naast de zorg actief in de onderwijs,- gemeente en financiële markt. Meer informatie is te vinden op www.topicus.nl/zorg.

Over Navara
AmbuSuite was onderdeel van Navara Group. Navara Group is een ICT consultancy onderneming met meer dan 100 hoog opgeleide consultants. Navara werkt in het digitale hart van haar klanten aan innovatieve oplossingen die er toe doen. Meer informatie is te vinden op www.navara.nl.

Vorig artikelOpnieuw extra miljoenen nodig voor bouw filmtheater De Viking
Volgend artikelSPAR City opent supermarkt in de Keizerstraat