HEETEN – De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de woningoverval op twee bejaarde broers in Heeten, op 12 januari. Het gaat om een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Frans (73) en Hein (87) werden in januari onder bedreiging van een pistool dertien uur opgesloten in een slaapkamer. Dat gebeurde in hun woning bij landgoed Zonnebergen tussen Deventer en Heeten, langs het Overijssels Kanaal. De twee daders gingen er met ongeveer 4.500 euro vandoor.

De politie kwam er tijdens het onderzoek achter dat een 29-jarige man, samen met nog twee anderen, een nieuwe overval aan het voorbereiden was. Daarnaast worden ze verdacht van verschillende diefstallen en een woninginbraak. Daarop werden de drie mannen door de politie aangehouden.

De twee andere verdachten, twee mannen van 26 jaar uit Doetinchem en Montferland, worden echter niet verdacht van de woningoverval in Heeten. De politie doet verder onderzoek naar de tweede dader die daar wel bij betrokken was.

Vorig artikelPrijzen Business Seats seizoen 2019/2020
Volgend artikelEinde Burgernet melding vrouw is terecht