“Verhalen maken de wereld een beetje mooier, een beetje wijzer en een beetje leuker”
DEVENTER – Als schrijfcoach van 100 Jaar Na Vandaag helpt Trea ten Kate mensen die hun levensverhaal willen vastleggen en doorgeven. “Omdat verhalen de wereld een beetje mooier, een beetje wijzer en een beetje leuker maken.” Na vele succesvolle workshops in Haarlem en schrijfweken in Spanje komt 100 Jaar Na Vandaag nu ook naar Boekenstad Deventer met de workshop Je boek schrijven #hoedan op 16 maart.

“Wist je dat er naar schatting 1,5 miljoen mensen in Nederland rondlopen met het idee een boek te schrijven? Tegen iedereen die daarvan droomt zeg ik: stop met dromen en ga ervoor!” zegt Trea ten Kate. De schrijfcoaches van 100 Jaar Na Vandaag helpen daarbij. “We helpen mensen die ervan dromen het eigen levensverhaal te schrijven”, zegt Trea. “Dat kan door een workshop te volgen in Nederland, of naar een van onze inspirerende schrijfweken te komen onder de Spaanse zon met deskundige begeleiding.”

Echte verhalen over andere tijden, andere culturen en wijze levenslessen

Het ‘levensverhalenbedrijf’ is door Brenda van Es opgericht in 2013 in Spanje. Ze begeleidde al meer dan 200 mensen naar hun boek, schreef ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’ en ontwikkelde de ©ES methode voor het schrijven van je levensverhaal. Sinds 2017 is Trea ten Kate een van de drie schrijfcoaches van 100 Jaar Na Vandaag. In 2015 schreef zij haar eerste boek: ‘Een kameel op de weg’. “Ik weet uit eigen ervaring hoe gaaf het is om je eigen boek vast te kunnen pakken, je verhaal te delen en je boek in de boekwinkel te zien liggen. Dat gevoel gun ik iedereen die ervan droomt een boek te schrijven.” Inmiddels werkt ze aan haar volgende boek: een familiegeschiedenis tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.

De kracht van verhalen

Trea gelooft in de kracht van verhalen. “Al vanaf het begin der tijden is dat de manier waarop we communiceren”, legt ze uit. “We vertelden elkaar verhalen bij het licht van de vlammen in de grot om onze kennis en levenslessen over te dragen. In de Middeleeuwen brachten marktkooplieden en rondreizende verhalenvertellers het nieuws van stad naar stad en van dorp naar dorp. De Bibliotheek in Boekenstad Deventer draagt uit dat zij de ‘marktplaats is van kennis en inspiratie’. Voor ons de perfecte plek voor onze workshop over het schrijven van je boek.”

www.100jaarnavandaag.com

Vorig artikelArthur Brand presenteert zijn boek ‘De paarden van Hitler’ op 8 maart
Volgend artikelBathmense scholen klaar voor het 18e Schoolhandbaltoernooi