SCHALKHAAR – De streekmarkten op De Oorsprong gaan weer van start! De Lentemarkt van 2019 kent weer een aantal bijzondere deelnemers. Ook een aantal bekende deelnemers is weer van de partij. Er zijn allerlei lekkere en leuke producten uit de streek te vinden. De lente is begonnen en de kraamhouders spelen hier natuurlijk enthousiast op in.

Meer en meer worden de streekmarkten op De Oorsprong een begrip. Het aantal deelnemende kraamhouders neemt nog steeds toe en het aanbod is gevarieerd, maar het accent ligt op voeding, etenswaren en kennis over wat je eet. Daarmee beantwoorden de streekmarkten aan de doelstelling: inzicht in eten van grond tot mond. Daarnaast zijn er kramen met planten en sieraden, tuingereedschap en bezems. Binnen kunt u terecht voor koffie met taart.

De kraamhouders vertellen u graag over hun producten van eigen bodem. Zij vertellen waar ze hun grondstoffen vandaan halen en waarom zij denken dat die heel erg lekker en ook nog eens goed voor u zijn. De enthousiaste ondernemers op De Oorsprong maken de plek tot waar zij voor bedoeld is: een ontmoetingsplaats voor Salland waar biologische producten worden geteeld, ambachtelijke streekproducten worden gemaakt en waar je lekker en vooral ook gezellig kunt eten in het restaurant ‘Eten bij Pa en Ma’.

Een van de activiteiten op De Oorsprong is de inkoopcoöperatie waar je als lid je biologische producten kunt inkopen tegen zeer schappelijke prijzen. Met een groot assortiment zit je niet vast aan wat er in je pakket zit, maar kun je zelf kiezen uit een groot aantal producten, zoals zuivel, kaas, eieren, brood, vlees en kruidenierswaren. De coöperatie wordt georganiseerd door vrijwilligers en je kunt natuurlijk nog meedoen.

31 maart 2019, 11.00 tot 17.00 uur, locatie ‘De Oorsprong’, Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar, toegang gratis en vrij parkeren

Vorig artikel50 jaar Egerländer muziek in Bathmen
Volgend artikelZonta schenkt opnieuw € 3.000,- aan de Bibliotheek Deventer