BATHMEN – Zondag 17 maart geeft het Arminio Quartett een concert in de Dorpskerk te Bathmen. Tijdens hun studie aan de Hochschule für Musik in Detmold, richtten de 4 jonge musici – Johanneke Haverkate en Julia Parusch (viool), Friedemann Jörns (altviool) en Max Gundermann (cello) – in 2011 het Arminio Quartett op. Al snel na hun oprichting kreeg het kwartet bekendheid dankzij optredens voor de Duitse omroep, en in diverse theaters en concertzalen in Duitsland. Ook experimenteert het Arminio Quartett graag met andere stijlrichtingen: met de Nederlandse zangeres Mylène Kroon werden de Juliet letters van Elvis Costello uitgevoerd, en in dit seizoen spelen ze in de bijzondere productie ‘Dark Side of the Moon’ van Pink Floyd aan het theater te Bielefeld.. Voor 2019/2020 staan nieuwe concerten gepland in o.a. Mönchengladbach en Berlijn. In mei 2018 won het Arminio Quartett de 1e prijs bij het Auryn Wettbewerb aan de Hochschüle für Musik in Detmold Het Arminio Quartett treedt voor het eerst op in Nederland en wel in Bathmen. Op het programma staan werken van Beethoven, Webern en Brahms.

Wanneer: 17 maart 2019

Waar: Dorpskerk Bathmen.

Aanvang: 15.00 uur

Jongeren tot 18 jaar gratis

Voor meer informatie : www.muziekkringbathmen.nl

Vorig artikelBekijk vacatures in Deventer op vacatures Deventer Facebook
Volgend artikelParkinson Café op 13 maart in Topzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen