BATHMEN – Afgelopen woensdag 27 maart was de finale en afsluiting van het jaarlijks terugkerende ABS schoolhandbaltoernooi. Dit jaar is er naast diverse plaatselijke sponsoren een extra waarderingssubsidie beschikbaar gesteld voor het organiseren van het toernooi. De subsidie past binnen het gemeentelijke beleid op het terrein van “Meedoen”, wat een onderdeel is van het bevorderen van sportparticipatie. Wij zien dit als een fantastisch gebaar! Het toernooi is een mooi evenement waar alle schoolkinderen van de Rythmeen, Dorpsschool en Looschool aan mee kunnen doen. Het was ook dit jaar weer een sportieve en geslaagde dag met veel spannende wedstrijden.

Het publiek heeft genoten van de enthousiaste kinderen die allemaal erg hun best deden om een beker te veroveren. Bij de handbalwedstrijden van de schoolgroepen 5/6 werd de eerste prijs, de Janneke Markvoort bokaal gewonnen door “#Pandapower” van de Rythmeen. Na een spannende finale van de  meisjes groep 7/8 ging uiteindelijk de beker naar het team de “The Best of Last” van de Dorpsschool en  bij de jongens van groep 7/8 naar het team “De Niffo’s” van de Rythmeen. De laatstgenoemde teams mogen in mei ook deelnemen aan de Oostelijke Kampioenschappen Schoolhandbaltoernooi. De Fair Play beker die uitgereikt werd door sportbedrijf Deventer voor het sportiefste gedrag rondom het toernooi was dit jaar voor de Looschool. Het was wederom een zeer geslaagd en gezellig toernooi en we kijken weer met veel plezier uit naar volgend jaar!

Vorig artikelFoodblogger Sonja op bezoek bij happerij/tapperij de Expeditie
Volgend artikelDrukte op zonnige Compostdag