Waarom wil je statenlid worden?
Ik wil graag bijdragen aan goed bestuur van Overijssel. Geld kan maar één keer worden uitgegeven en dan moet de prioriteit wat mij betreft liggen bij energie en klimaat, leefbaarheid, openbaar vervoer, werkgelegenheid. Daar moet een provinciaal bestuur het verschil maken voor de inwoners.

De provincie is vrij onzichtbaar. Daarom vind ik het belangrijk dat inwoners en maatschappelijke organisaties actief worden opgezocht bij besluiten die hen raken.

Wat hoop je te bereiken de komende vier jaar?

Ik wil zorgen dat de provincie de regie neemt in de energietransitie. Door afspraken maken met gemeentes over duurzame woningbouw. Door bedrijven te prikkelen tot duurzame maatregelen. De wet biedt daarvoor de mogelijkheden en de provincie heeft ook het geld om de energietransitie aan te jagen. De tijd van pilots is voorbij. Het is tijd om iets te gaan doen.

Bereikbaarheid is een ander belangrijk thema voor mij. De provincie maakt keuzes over grote investeringen en voert ook een belangrijke lobby naar Den Haag. Dat moet niet alleen over asfalt gaan (verbreding A1), maar ook over duurzame mobiliteit: openbaar vervoer, fiets en transport over water. Speciaal op spoorgebied valt er wel wat te verbeteren. In Bathmen bijvoorbeeld raast de trein nog altijd voorbij. Hoog tijd voor een station.

Tenslotte wil ik mij inzetten voor het versterken van de economie. De provincie moet zorgen dat de regio’s binnen de provincie (Twente, Zwolle-Kampen, Stedendriehoek) elkaar niet beconcurreren maar een eigen profiel hebben. Daarbij gaat het om werkgelegenheid in de breedte, dus niet alleen werk voor hoogopgeleiden, maar ook voor mensen met een vakopleiding.

Vorig artikelSponsorschaatsen levert ruim €4300 op voor voedselprogramma Kenia
Volgend artikelStadsgarderobe Deventer na de zomer open