DEVENTER – Na jarenlang in de horeca te hebben gewerkt weet Bekking als geen ander hoe vervelend het kan zijn als je aan het einde van de avond je jas of tas kwijt bent. Op de eerste plaats voor de persoon in kwestie, maar zeer zeker ook voor het horecabedrijf zelf.  “Er gaat altijd meer werk in zitten als dat je gehoopt had, maar je wilt iedereen uiteraard wel zo goed mogelijk helpen en er alles aan doen zijn/haar jas terug te vinden. Ik denk dat iedereen in zijn omgeving wel iemand kent die zijn/haar jas een keer is kwijt in een horecagelegenheid op De Brink”.

Er zijn volgens Bekking genoeg horecabedrijven met een eigen “bewaakte” garderobe, maar helaas ook een aantal zonder. Vooral voor deze horecabedrijven moet de stadsgarderobe een uitkomst zijn. “Ik kan me voorstellen dat eigenaren ten eerst blij zijn dat ze een oplossing hebben voor de tassen en jassen, maar je horecazaak krijgt daardoor ook een nettere uitstraling”.

Toch richt Bekking zich niet alleen op het uitgaan. “Nee zeker niet. Ook wil ik opengaan voor het winkelend publiek en toeristen. Het is toch heerlijk als je bent wezen winkelen, maar toch nog even ergens iets wilt eten of drinken, je even je spullen ergens kan opbergen?”. Daar heeft Bekking natuurlijk een punt. De Deventer stadsgarderobe gaat eigenlijk als een soort servicepunt fungeren voor de stad Deventer.

De Deventer stadsgarderobe moet na de zomer opengaan. Op welke locatie is echter nog niet duidelijk. “Er lopen wel wat dingen qua locatie, maar nog niets concreets. Ik wil uiteraard wel op De Brink zitten als het even kan, omdat De Brink het ‘hart’ van Deventer is”.

Bekking kan niet wachten om te beginnen. “Ik ben gewoon van mening dat veel mensen hiervan gebruik zullen gaan maken en dat velen het idee ook wel begrijpen en kunnen waarderen. Ik ben zelf in 2 maanden tijd al 2x een jas verloren, dus voor mij is het helemaal een uitkomst” grapt Bekking.

Vorig artikelCU kandidaat-statenlid Arie de Niet stelt zich voor
Volgend artikelKledingbeurs voor volwassenen in Bathmen