DEVENTER – Terwijl buiten de temperatuur oploopt tot wel 15 graden, genieten de scholieren van de winterse sfeer op ijsbaan De Scheg. De schaatsers van Schaatsschool De Scheg beginnen aan hun laatste lesweken voor dit seizoen. Het winterseizoen is bijna ten einde. Zondag 17 maart is de laatste openingsdag van dit winterseizoen. Daarna zal de ijsbaan worden omgetoverd tot een speelparadijs, welke van medio april tot en met september van dit jaar geopend is.

Ron Bauhuis, exploitatiemanager van De Scheg, vertelt wat de gasten te wachten staat: “De schaatsen mogen niet in het vet vóór we het seizoen samen hebben afgesloten! Want wij hebben nog meer winterse gezelligheid voor jullie in petto! Op 17 maart waan je je in de Alpen op de ijsbaan van De Scheg. Tot zover bekend werd er nog niet eerder gelanglauft op een Nederlandse ijsbaan, uniek dus! Dit alles komt tot stand door een samenwerking met DSC Diepenveen Nordic Sports. Voor de ski’s en stokken wordt gezorgd. Sterker nog, deze zijn bij je entree inbegrepen!”.

Naast het langlaufen kan er ook geschaatst worden op de 400-meterbaan en het ijsplein. Ook aan schaatspret zal het niet ontbreken. Activiteiten als funcurling, een spekkiesrace en 100 meter sprint dagen de schaatsers een laatste keer uit dit seizoen.

Een eerste proeftocht is afgelegd. Leden van DSC Diepenveen Nordic Sports gaven groen licht voor de langlaufclinic 17 maart.

Vorig artikelDeventer grijpt naast wereldrecord koekhappen
Volgend artikelRondje Bussloo: hardlopen en wandelen op 10 maart!