DEVENTER – Een wereldrecord was het doel, maar een wereldrecord werd helaas niet gehaald. Met 3227 koekhappers haalde Heel Deventer Hapt op 25 juni 2017 wel een officieus wereldrecord koekhappen, maar gaat het evenement niet de geschiedenisboeken in.

Aan enthousiaste koekhappers heeft het niet gelegen. Het is misschien even geleden, maar Deventer mag met terugwerkende kracht trots zijn op het enorme koekhapevenement. Hoewel Deventer qua aantallen het bestaande wereldrecord koekhappen verpulverde (het stond op 1500 koekhappers), keurde het Guinness World Records na een lange periode van communiceren de recordpoging niet goed. De voornaamste reden? Tijdens het tellen gingen er te veel mensen onder de linten in en uit, waarschijnlijk door het slechte weer. Helaas was er te weinig videobewijs om aan te tonen dat meer dan 3.000 koekhappers zich wel degelijk aan de spelregels gehouden hadden.

De recordorganisatie was dus streng. Vandaar dat het ook zo lang heeft geduurd voordat er een officieel bericht kwam: er was veel aanvullende informatie nodig en er is ruim een jaar lang gediscussieerd over de uitkomsten.  

Toch mag Deventer dus trots zijn. Er is 38.600 euro opgehaald, dat bedrag is verdeeld over Stichting Present (33.000 euro), Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes (4.000 euro), de Beweegtuin van het Deventer Ziekenhuis (750 euro), en er is een bedrag besteed aan kerstcadeaus voor minderbedeelden via de Ladies Circle Deventer (850 euro).

Wij, de Junior Kamer Deventer, zijn enorm trots. Ondanks het miezerige weer kwamen er duizenden mensen naar het evenement. We hebben aangetoond dat de verbondenheid onder de Deventenaren sterk is en we samen tot grote hoogten kunnen komen. Daarom geven we het niet op. We denken nog steeds dat het haalbaar is. Wij geven dan ook met liefde het stokje door aan een andere serviceclub; de Ronde Tafel Deventer, Rotaract Deventer of de Ladies Circle IJssellink, die een nieuwe poging mogen gaan doen. Wie durft? Uiteraard helpen wij als Junior Kamer Deventer graag op deze dag.

We willen alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren nogmaals ontzettend bedanken voor hun vertrouwen en hartverwarmende inzet.

Joekie het Koekie zal voor altijd in iedereens hart blijven.

Vorig artikelWeekend weerbericht door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelDe Scheg sluit het schaatsseizoen 17 maart feestelijk af met het ‘Smeltfeest’