DEVENTER – De Viking krijgt een nieuwe naam. Waarom een nieuwe naam? Het nieuwe pand aan de IJssel is meer dan de toch al magische optelsom van Theater Bouwkunde en Filmhuis De Keizer. Daar hoort een nieuwe naam bij.

Een toekomstbestendige naam die die de lading Film + Theater + Horeca dekt. Die naam is MIMIK.

Waarom MIMIK?
Iedere voorstelling – of die zich nu op het filmdoek of op het podium afspeelt – is in de basis overdracht van emotie. Verbazing, blijdschap, vreugde, angst, woede of verdriet; alles is emotie.

Daar is expressie onlosmakelijk mee verbonden. Of gezichtsuitdrukking. Mimiek dus. De naam Viking was slechts een werktitel, maar voor wie de knipoog van de Viking naar het verleden wel kan waarderen: in Noorwegen, het land van de Vikingen, is mimikk het woord voor mimiek.

Mimiek en mimikk samengevoegd en ietwat verbasterd levert MIMIK.

Een unieke naam, krachtig gelinkt aan film en theater. In de toekomst synoniem voor film- en theaterproducties die raken. Voor cultureel uitgaan. Tot de verhuizing naar de Welle blijven filmhuis en theater wel gewoon onder hun eigen naam opereren.

Vorig artikelMcDonald’s Deventer gaat de strijd aan tegen zwerfafval
Volgend artikel2e Bibliotheekkrant dit weekend op uw deurmat