Door Alex Schokker
DEVENTER – In 1964 kwam Bram Vizir als eerste gastarbeider naar Nederland en wel naar Deventer. Hij werd verwelkomd door de heer Piet Kempes van de afdeling Personeelszaken bij het bedrijf Thomassen& Drijver. Het gastgezin kreeg als eerste huisvesting in Deventer aan de Deltalaan 101, waar ze jaren hebben gewoond. Daarna verhuisden ze naar Diepenveen.

De heer Bram Vizir werd geboren op 3 april 1941. Hij trouwde op 21 maart 1969, als eerste gastarbeider van Nederland, met de 17-jarige Kadriye uit Instanbul. Met haar ouders kwam zij in 1967 naar Nederland. Kadriye ging vrijwel meteen werken in Olst bij Duphar op de inpakafdeling en na 1,5 jaar werd Kadriye tolk en ging zij werken bij de Gemeente politie en verrichtte tolkwerkzaamheden door het hele land. In 1975 ging zij studeren aan de Mavo aan de Ceintuurbaan in Deventer. Sinds 1989 was Kadriye gezinstherapeute en ook actief voor de gemeente Deventer WMO en politiek de ASDD Deventer.

De heer Bram Vizir startte, naast zijn werkzaamheden bij Thomassen&Drijver, een autorijschool. Dit heeft hij jaren met heel veel plezier gedaan. Deventer wist zijn autorijschool wel te vinden in de gemeente Deventer.

Dit bijzondere stel is op 21 maart 2019 dus alweer 50 jaar getrouwd! Samen hebben ze hele mooie jaren achter de rug. Bram en Kadriye zijn nu 77 jaar en 67 jaar oud en genieten volop van hun AOW en pensioen.

Vorig artikelInternationale Vrouwenfestival Deventer groot succes
Volgend artikelVijfling bij de Ulebelt