DEVENTER – Het voorjaar is begonnen, de natuur komt weer tot leven. Vooral de vogels laten zich horen en zien in het weidse land. De excursie start vanaf het gemaal bij de Bolwerksmolen. Lopend langs de Bolwerksweg kunnen de watervogels in de vergrootte Bolwerksplas en IJssel goed bekeken worden. De kievit en grutto roepen hun eigen naam en nodigen ons uit te wandelen door de akkers en weiden van de Bolwerksweiden. Bij de Lazaruskolken, omgeven door knotwilgen, riet, lisdodden en populieren, zijn de watervogels van dichtbij te zien.
De excursie vervolgt achter de winterdijk en loopt over landgoed ’t Schol. In deze omgeving met bos van eiken en beuken en laag struikgewas verblijven de bos- en parkvogels. Je ziet en hoort de roodborst, winterkoning, vink, mees, houtduif, ekster en kraai. Langs de bosrand is meestal een buizerd te zien en voor de vijver het ooievaarspaar op hun nest. Via de winterdijk met uitzicht op akkers, weilanden, meidoorn- en sleedoornhagen lopen wij weer terug naar de Bolwerksmolen.

Tip: Doe goed schoeisel aan en neem een verrekijker mee!
Kosten €2/1,- voor volwassenen/kinderen.
Voor informatie: www.ivn.nl/afdeling/deventer  of tel. 0570-656401

Zondag 7 april om 14.00 uur
Start: voor het gemaal bij de Bolwerksmolen, Bolwerksweg 8 Deventer
Parkeren: Worpplantsoen bij het IJsselhotel.

Vorig artikelVeel boetes uitgedeeld voor sluipverkeer
Volgend artikelHazelaars aangeplant op Rielerenk