DEVENTER – Tientallen automobilisten zijn de afgelopen weken op de bon geslingerd omdat ze een inrijverbod negeerden in Deventer. In totaal werden er ruim tachtig bekeuringen uitgedeeld.

Vanwege werkzaamheden bij de rotonde in de Zwolseweg is er erg veel sluipverkeer in een naastgelegen wijk. Ter hoogte van een school is een eenrichtingsweg, maar veel automobilisten houden zich daar niet aan. Reden voor de politie en handhaving om te gaan controleren.. In enkele weken tijd werden zeker tachtig automobilisten bekeurd. En dat zijn geen malse bedragen, de bekeuring bedraagt 140 euro plus 9 euro administratiekosten.

Het Zamenhoffplein, de rotonde tussen de Zwolseweg, Johannes van Vlotenlaan en de Ceintuurbaan, ging 28 februari op de schop voor een herinrichting. De werkzaamheden moesten afgelopen vrijdag klaar zijn, maar door slecht weer liep de bouwplaats vol water en is de oplevering een week uitgesteld. Als alles meezit gaat de rotonde aanstaande vrijdagmiddag weer open voor verkeer. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelWeerbericht donderdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelIVN-(weide)vogelexcursie Bolwerksweiden en landgoed ’t Schol