BATHMEN – Het ontwerp bestemmingsplan voor de woningbouwontwikkeling Bathmense Enk fase 3 is klaar. Het ligt vanaf 21 maart 2019 zes weken ter inzage. In Bathmen is een informatieavond over de plannen op 8 april. 

Het woningbouwplan Bathmense Enk fase 3 voorziet in de bouw van circa 120 woningen. Wethouder Rob de Geest: “Dit sluit mooi aan bij de woonbehoefte in Bathmen. Dankzij deze nieuwbouw is er straks weer iets te kiezen en hebben ook jongeren weer meer kans op een woning. Daarmee is de ontwikkeling echt een aanwinst voor het dorp.” 

Geurcirkel 
Het plan voor de bouw van woningen kostte meer tijd, omdat er een geurcirkel van een agrarisch bedrijf aan de Deventerweg over het plangebied lag. Nebra Ontwikkeling en Onroerend Goed en Le Clercq Planontwikkeling hebben met de eigenaar een oplossing gevonden. De bestemming van Deventerweg 52a wijzigt van Agrarisch naar Wonen. Daarmee is de geurcirkel op de Bathmense Enk verdwenen en kunnen er woningen gebouwd worden.  

Bouwrijp 

Op 8 april vanaf 19:00 uur is er in cultuurhuus Braakhekke in Bathmen een informatieavond over de woningbouwontwikkeling. Naar verwachting start rond de zomer de verkoop van de eerste woningen. Na de bestemmingsplanprocedure start mogelijk in het najaar van 2019 het bouwrijp maken van de grond. 

Vorig artikelEnergiebelasting besparen met zonnepanelen op andermans dak
Volgend artikelVerkeersopstopping door aanrijding Hoge Hondstraat