DIEPENVEEN – Duurzaam Diepenveen en de Deventer Energie Coöperatie houden op woensdag 3 april een informatieavond over het nieuwe postcoderoosproject dat dit jaar gerealiseerd wordt.

Tijdens de avond wordt ingegaan op alle ins en outs van een postcoderoosproject, hoe werkt het, wat zijn de voordelen en hoe kunnen geïnteresseerden deelnemen.

Voor iedereen die interesse heeft in schone energie maar geen zonnepanelen op eigen dak kan plaatsen, is gezamenlijk zonne-energie opwekken op een ander dak de oplossing. De landelijke postcoderoosregeling van de overheid garandeert deelnemers gedurende 15 jaar een energiebelastingkorting op zijn of haar energienota. Inwoners van een wijk of dorp kunnen zo met elkaar op een financieel rendabele manier aan de slag met het lokaal opwekken van duurzame energie.

Bij dit te realiseren postcoderoosproject worden de zonnepanelen op een groot dak in Diepenveen of Noord Deventer geplaatst. Bewoners in de postcodegebieden 7412, 7413, 7414, 7415 en 7431 kunnen deelnemen.

De organisatorische werkzaamheden worden uitgevoerd door de Deventer Energie Coöperatie, die over de benodigde kennis en ervaring beschikt. De Coöperatie heeft eerder een postcoderoos project gerealiseerd op het dak van Sallcon (KonnecteD) met goede resultaten, de productie van vorig jaar kwam boven verwachting uit.

Op de informatieavond wordt een presentatie gegeven over het project. Hoe werkt nu zo’n postcoderoosproject, welk financieel voordeel krijgen deelnemers en hoe kan men deelnemen. Ook is er gelegenheid om tijdens de avond aanvullend vragen te stellen.

Geïnteresseerden zijn op woensdag 3 april 2019 vanaf 19.30 uur welkom in het Kulturhus aan de Dorpsstraat 30 in Diepenveen. De toegang is gratis, u wordt ontvangen met een kop koffie en het programma start om 20.00 uur.

Vorig artikelEerste verdieping Brinkgarage van 25 – 29 maart afgesloten
Volgend artikelOntwerp bestemmingsplan woningen Bathmense Enk gereed