‘Het is een bijzondere week voor Podotherapie Segerink’, vertelt Mariëlle Segerink. ‘We hebben onlangs ons 20-jarig jubileum mogen vieren, maar verwelkomen deze week ook nog onze 30.000e nieuwe patiënt. Deze mooie week sluiten we af met onze eerste themazaterdag met gratis voet- en schoeninspecties. Iedereen is welkom op onze verbouwde locatie aan de Mr. H.F. de Boerlaan 111 te Deventer.’

We zien dagelijks de relatie tussen voetklachten en kwaliteit van schoeisel. Niet alleen bij het oplossen van voet- en houdingsproblemen, maar ook bij het voorkomen hiervan. We zien bijvoorbeeld veel voetklachten ontstaan na de zomervakantie, waarbij veel cliënten enkele weken intensief op slippers hebben gelopen. Ook bij de wisseling van de seizoenen en het bijpassend schoeisel zien we geregeld problemen ontstaan. De aanschaf van nieuwe sportschoenen blijkt soms een miskoop met loopblessures tot gevolg. Al met al reden om voor dit thema te kiezen. Ook vanuit de wetenschap is er bewijs voor de impact van verkeerd passend schoeisel. Neem bijvoorbeeld de diabetische voet, een kwetsbare voet, waarbij bekend is dat 70% van de complicaties start met incorrect schoeisel. We nemen daarom ‘goede schoenen’ heel serieus. Mariëlle Segerink, podotherapeut én orthopedisch schoenmaker, heeft daarom samen met Intersko Comfort Schoenen in een unieke samenwerking een speciale schoenenlijn ontwikkeld voor kwetsbare voeten. Een ideale basis voor herstel en preventie van voetklachten.

Op onze themazaterdag zoomen we graag in op uw vragen rondom eventuele voetklachten en schoenkeuze. In een klein consult zullen wij beiden kort beoordelen en u voorzien van een passend advies, gratis en geheel vrijblijvend. We zullen 4 behandelkamers hiervoor beschikbaar stellen waarin we naast alledaagse klachten en schoenen, ook kunnen inzoomen op sport-gerelateerde klachten, kind-gerelateerde klachten en tenslotte werk-gerelateerde klachten. Ten aanzien van veiligheidsschoenen hebben mensen soms niet in de gaten dat de certificering van hun veiligheidsschoenen vervalt als ze hier eigen zolen in plaatsen. Wij kunnen gelukkig wel speciale zolen voor u vervaardigen waarbij de certificering van uw veiligheidsschoenen volledig behouden blijft.

Ook op het gebied van samenwerking bouwen we verder aan mooie zorginitiatieven voor onze cliënten in het Deventer Zorggebied. Zo starten Sportarts en musculoskeletaal (MSK)-arts Mannes Naeff en sportpodotherapeut Thomas Hesp vanaf 28 maart met een uniek gezamenlijk wekelijks (inloop)sportspreekuur in onze praktijk. Het spreekuur is bedoeld voor alle sporters en actievelingen met klachten en blessures van de onderste extremiteit (voet, enkel, scheenbeen, knie, bovenbeen, lies, heup) en van de rug. Thomas en Mannes beoordelen in een kort consult uw klacht en kijken naar de stand en functie van uw gewrichten (van voet tot rug) in relatie tot de klacht. Zij geven daarna een voorlopige diagnose en daarbij passend advies mee. Op onze website www.podotherapiesegerink.nl vindt u binnenkort de actuele combi-spreekuurdata en extra informatie.

Vorig artikelJUMBO Mensink in Bathmen geopend
Volgend artikelPolitie ontdekt hennepkwekerij en vuurwapen