COLMSCHATE – Zondagavond klonken de bellen van de spoorbomen bij de Oostriklaan voor het laatst. De tunnel Oostriklaan bij station Colmschate is namelijk nu ook gereed voor de fietsers. Voetgangers kunnen ook gebruik maken van de tunnel en de trappen en liften naar de perrons van het station zijn gereed.

Maandag werden de spoorbomen en bellen van de oude spoorwegovergang verwijderd. Half september haalt ProRail de spoorwegovergang definitief weg, gelijktijdig met de overweg van de Stationsweg Colmschate. Laatstgenoemde overweg blijft nog tot september in gebruik. 

Komende maand wordt er begonnen met de herinrichting van de omgeving, waaronder bij het Koggeschip. De parkeerplaatsen bij de Scheg worden ingericht en de reconstructie van de Oostriksweg en de Colmschaterstraatweg is in volle gang. De gemeente verwacht rond de zomer klaar te zijn met deze werkzaamheden.

Vorig artikelFractie voorzitters Provinciale Statenverkiezingen in ochtendshow Deventer radio
Volgend artikelDe Ulebelt is het ´Leukste uitje van Overijssel 2019´