DEVENTER – Als je in Deventer woont, is de kans groot dat je donderdag een verkeerscontrole hebt gezien. Agenten stonden verspreid over de stad klaar om overtreders op de bon te slingeren. Dit kwamen zij zoal tegen.

De controles gingen bijna de hele dag door, waarbij groepen agenten iedere paar uur naar een nieuwe locatie gingen. De politie stond onder meer op het industrieterrein, bij Winkelcentrum Boreel en bij zwembad De Scheg.

Laan van Borgele

Bij deze controle, vlakbij het oude Auping terrein, lag de nadruk op bromfietsers en scooterrijders. In totaal schreef de politie acht bekeuringen uit. Het waren vooral scholieren die ‘in de prijzen vielen’ vanwege snelheidsovertredingen. 

Zwembad De Scheg

Op de parkeerplaats van het zwembad kwam de politie het volgende tegen:

  • Een scooterrijder die geen rijbewijs had
  • Drie voertuigen die betrokken waren bij een ‘verdachte situatie’
  • Een bestuurder die nog 700 euro open had staan. Hij moest direct aftikken. 

Emmaplein
Op het plein bij winkelcentrum Boreel was een grote alcoholcontrole; in totaal moesten 800 mensen blazen. Twee bestuurders hadden teveel gedronken en mochten niet verder rijden.

Wat opviel is dat er veel mensen waren die nét niet te veel hadden gedronken. Deze bestuurders kwam de politie vooral tussen 20.15 uur en 20.45 uur tegen. 

Bij Senzora

De meeste bekeuringen zijn op het industrieterrein uitgeschreven. Bestuurders die richting de A1 reden, werden opgewacht bij de Noorwegenstraat. Dit is de ‘eindscore’:

  • Twintig bekeuringen voor het niet dragen van een gordel
  • Zes prenten vanwege het niet handsfree bellen

De politie gebruikte bij iedere controle ook een lasergun voor snelheidscontroles. Dit leverde geen bekeuringen op. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelOndersteuning aan mensen in verwarring
Volgend artikelExpositie in de Nicolaaskerk Lettele