Modelspoor voor jong en oud
De Model Spoor Club Deventer houdt haar Open Dagen in het kader van de Landelijke Modelspoordagen. Liefhebbers van modelspoor zijn op beide dagen welkom in onze clubruimte. Er zullen 4 modelspoorbanen te zien zijn in diverse formaten. Onze nieuwste baan is speciaal voor de jeugd, waarmee zij zelf aan de slag kunnen met treinen en bouwen met Hubelino, een prachtig knikkerbaan systeem van Lego. Verder worden er demonstraties gegeven op het gebied van huizen- en bomenbouw. Ook controle en onderhoud van rijdend materiaal van bezoekers is mogelijk.

Zaterdag 30 maart en zondag 31 maart. Model Spoor Club Deventer, Nijmegensestraat 9D, 10 – 16 uur. Entree: € 3,-, tot 10 jr. € 1,-.

Muziek Totaal Lente-editie
De 59e editie van Muziek Totaal. De maart-editie van dit muzikale festival luidt de lente in. Ruim 20 bands presenteren zich over twee dagen in de Deventer horeca. Er zijn diverse muziekstijlen vertegenwoordigd, zoals pop, rock, blues en soul. Voor het volledige programma zie www.deventermuziektotaal.nl

Donderdag 28 maart en vrijdag 29 maart. Horecagelegenheden Deventer Binnenstad, vanaf 20.30 uur. Entree: gratis.

Lebuinuslezing 2019
Lezing door Gita Gallé, Directeur Deventer Ziekenhuis. Over een nieuwe definitie van gezondheid, in een tijd waarin het zorgstelsel nog steeds op gereguleerde marktwerking is gebaseerd. Solidariteit is een belangrijke pijler van onze gezondheidszorg als we ook voor de toekomstige generaties de zorg toegankelijk en betaalbaar willen houden. Samenwerking in de regio en goed gebruik van technologie kunnen ons hierbij helpen.

Vrijdag 29 maart. Lebuinuskerk, Grote Kerkhof, 16 uur. Entree: € 10,-.

Vorig artikel1e wandel 4-daagse op 25 april
Volgend artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom