DEVENTER – Zaterdag 2 maart was het voor SVOD turnsters Isa Kouwer, Ivona Beltman en Fynn Rensman de kans om zich via de play off wedstrijd alsnog te plaatsen voor de regiofinale.

Wedstrijd 1 begon Jeugd turnster Isa met een wat te relaxte wedstrijdmodus, waardoor alles wel goed ging op sprong en brug maar niet zo strak als de jury graag zou zien. Op balk moest zij helaas 2 keer van het toestel tijdens haar oefening. Op vloer was er dan ook niets meer te verliezen en kon Isa nog even haar visite kaartje afgeven, en dat deed ze door een 3e score neer te zetten! Isa werd 9e en dat was vandaag niet genoeg voor plaatsing naar de finale.

Wedstrijd 2 was het de beurt aan Ivona bij de junior turnsters. Vorig jaar nog uitkomend voor SV Harfsen, maar sinds de zomer trainend bij SVOD

Ivona begon wat wiebelig op de balk , maar behaalde daar toch de 3e score. Op vloer zette ze een een flitsende oefening neer met een flikflak salto! Sprong was netjes genoeg om vervolgens op brug nog even goed te maken wat de vorige wedstrijd niet lukte, een nette doorgeturnde oefening met 2x de kip! Wat resulteerde in een uitstekende 4e plaats op deze wedstrijd, net naast het podium maar zeker een plaats in de finale!

Wedstrijd 3 begon Fynn bij de pupillen 2 zenuwachtig aan haar wedstrijd, de eerste voor haar omdat zij de vorige ivm een blessure voorbij moest laten gaan. Maar na een prima start aan de brug turnde ze een strakke en stabiele balk oefening, die later goed bleek voor de beste score van de wedstrijd Hierna waren de zenuwen nagenoeg verdwenen. Op vloer en sprong stabiele oefeningen en vooral dankzij de balkscore mocht zij zich het zilver laten omhangen!

De finale zal op 23 maart plaatsvinden.

Vorig artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelDeventer Boekenweek 2019