DEVENTER – Van 23 t/m 31 maart is het feest in Boekenstad Deventer. De boekenbranche, cultuursector en een aantal cafés in Deventer organiseren samen dit negendaagse festival voor jong en oud. De moeder de vrouw is het thema. Het is zijn negen goedgevulde dagen. We starten in de nieuwe Bibliotheek op de 23e met Özcan Akyol, Wibo Kosters, de band G-Key én Boekenweekmoeder Bep Spa. In de loop van de week zijn er lezingen, boekpresentaties, theater, films, tentoonstellingen en o.a. het open podium EIGENZINNIG; minicolleges over vrouwelijke auteurs in vroeger tijden; een goed gesprek over de rol van de man in de emancipatie en een signeersessie door Peter Buwalda. Talenten uit de stad worden uitgedaagd tijdens de PubQuiz. Matthijs van Nieuwkerk en Özcan Akyol trekken samen op bij Verhalen in de Hip op 31 maart.

Tijdens Cursiefjes in de kroeg kan iedereen van dichtbij kennis maken met Franca Treur, Bart Moeyaert, Tim den Besten, Alex Boogers en Ellen Deckwitz op zondagmiddag 24 maart. Met korte en wervelende optredens. In De Heks, De Hip, De Heeren, Roasted (Golstraat) en St. Tropez. Het publiek kiest één café, de schrijvers komen langs!

Het tweede weekend treden o.a. Marjan Berk, Antoinette Beumer, Annegreet van Bergen en Helmert Woudenberg (Carmiggelt) op. Maar liefst 13 organisaties nemen deel aan deze 15e editie van de Deventer Boekenweek. Voor het complete programma: www.deventerboekenweek.nl

Vorig artikelZilver en finale plaats voor SVOD turnsters 4e divisie
Volgend artikelWerkbezoek D66 bij Humanitas